Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (22:00 - 24:00)
Stigma Djs
Stigma Playlist
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018

Θοδωρής Γαλιατσάτος (Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων)

Θοδωρής Γαλιατσάτος
Θοδωρής Γαλιατσάτος
Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

«Ακόμα και αν γνωρίζω κάτι, δεν θα σχολιάσω τίποτα σχετικά με την φημολογούμενη υποψηφιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Νιοτόπουλου για τον Δήμο Ζακύνθου. Είναι ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά τον ίδιο. Η συνεργασία που είχα με τον κ. Νιοτόπουλο έδωσε μόνο θετικά στοιχεία για τη Ζάκυνθο και την Π.Ι.Ν, είχαμε μια συνεργασία χωρίς αντιπαραθέσεις.

Η παράταξή μας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα έχει αναπόφευκτα αλλαγές σε κάποια πρόσωπα. Το ψηφοδέλτιό μας στις προηγούμενες εκλογές, δεν είχε πρόσωπα που προέρχονταν μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς. Πάντα συνεργαζόμουν και συνεργάζομαι, με πρόσωπα που ανήκουν και σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Προοδευτικοί άνθρωποι υπάρχουν και στη συντηρητική παράταξη.

Είναι στην επιλογή του κάθε κόμματος αν θέλει να μας στηρίξει ή όχι.
Έχουμε διαμορφώσει σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες που ξεπερνούν τα κομματικά όρια. Ουδέποτε κάναμε πολιτική στήριξης της κυβέρνησης. Όποτε θεωρήσαμε ότι έπρεπε να διαφωνήσουμε σε κάτι, το κάναμε, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της Π.Ι.Ν.

Στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με την απλή αναλογική, θα μπούμε σε μια νέα περίοδο προγραμματικών συμφωνιών και συνεργασιών, μεταξύ δύο ή και τριών παρατάξεων αν χρειαστεί.

Θα είμαι εκ νέου επικεφαλής υποψήφιος της παράταξής μας, στις εκλογές για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Υπογράψαμε με τον ανάδοχο εργολάβο τη σύμβαση του έργου της βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου Ζακύνθου-Βολιμών, ύψους 500 χιλιάδων ευρώ. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έξι μήνες. Ο μειοδότης του έργου προσέφερε έκπτωση 45,28%. Πάντα μας απασχολεί το πρόβλημα της συντήρησης και αναβάθμισης των οδικών δικτύων, χρειάζεται περισσότερο ενδιαφέρον και μεγαλύτερες πιστώσεις για τη συντήρηση του.

Η αλήθεια είναι ότι όταν έχουμε ένα δημόσιο έργο με μεγάλη έκπτωση από τον ανάδοχο, πάντα έχουμε έναν φόβο για πιθανές στο μέλλον αμφισβητήσεις εκ μέρους του, ή και καθυστερήσεις.

Για το έργο που αφορά το σχολείο της Μπόχαλης, εμείς ως περιφέρεια έχουμε την υψηλή εποπτεία του έργου και ευελπιστούμε να υπάρξουν ταχύτεροι ρυθμοί ολοκλήρωσής του.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία των υδατοδρομίων στην Περιφέρειάς μας, υπάρχει μια περίεργη θα έλεγα καθυστέρηση των αρμοδίων Υπουργείων, αλλά υπάρχει και καθυστέρηση κατάθεσης ολοκληρωμένου φακέλου των εκάστοτε Λιμενικών Ταμείων. Εμείς χρηματοδοτούμε και δεν ευθυνόμαστε για την καθυστέρηση, αν κάποιος πιστεύει ότι φταίμε εμείς θα του δώσουμε την απάντηση με πλήρη στοιχεία.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ιονίων Νήσων που εγκαινιάσαμε στην αρχή της τουριστικής περιόδου εξυπηρέτησε πολύ κόσμο και βοήθησε το σύστημα μεταφοράς εμπορευμάτων από νησί σε νησί. Ήταν μια ιδιαίτερα θετική ενέργεια. Όταν ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος θα κάνουμε έναν πλήρη απολογισμό και θα παραθέσουμε τα στοιχεία με την επιβατική κίνηση. Θα θέλαμε να αναβαθμιστεί η γραμμή αλλά δεν είναι πάντα στο χέρι μας.»    


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: