Πέμπτη 23 Μαΐου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018

Νίκος Κοκάλας (Λιμενάρχης Ζακύνθου)

Νίκος Κοκάλας
Νίκος Κοκάλας
Λιμενάρχης Ζακύνθου

«Εξέδωσα διαταγή με την οποία απαγορεύεται η προσέγγιση-αγκυροβολία κάθε πλωτού μηχανοκίνητου ή μη μηχανοκίνητου μέσου, καθώς και την απαγόρευση λήψης θαλάσσιου λουτρού από λουόμενους στον Όρμο Ναυαγίου Ζακύνθου.
Για να αρθεί η απαγόρευση θα πρέπει κάποια αρμόδια υπηρεσία να μας διαβεβαιώσει ότι είναι ασφαλές να βρεθεί κάποιος στη παραλία.

Χθες στις 10.55 το πρωί ενημερωθήκαμε για αποκόλληση και κατολίσθηση βράχου στη παραλία του Ναυαγίου. Άμεσα ενημερώσαμε Πυροσβεστική Υπηρεσία, Δήμο και Περιφέρεια και επισκεφθήκαμε τον χώρο, αφού δεσμεύτηκε ένα τουριστικό σκάφος που μετέφερε άνδρες του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής. Υπήρχαν δύο λέμβοι αναποδογυρισμένοι από τον κυματισμό που προκάλεσε η πτώση των βράχων. Ήρθε η μονάδα της ΕΜΑΚ που ανέλαβε την όλη επιχείρηση, τον συντονισμό της οποίας είχε η Πυροσβεστική.

Καταγράφηκαν όλα τα σκάφη που βρήκαμε στο Ναυάγιο, ήταν πολύ σημαντικό να διαπιστώσουμε ότι όλοι οι τουρίστες που μετέφεραν τα ημερόπλοια, ήταν σώοι. Ήταν ακριβής η καταγραφή που έγινε σε συνεργασία με τα ημερόπλοια και ενώ αρχικά υπήρξε μια σύγχυση αφού αναζητούσαμε τρία άτομα, τελικά βρέθηκαν, αφού πάνω στον πανικό τους επιβιβάσθηκαν σε άλλο σκάφος από αυτό με το οποίο είχαν φτάσει στη παραλία. Επίσης, δεν διαπιστώθηκε καταγεγραμμένη περίπτωση κάποιου επιβάτη που να μεταφέρθηκε με πλοιάριο στο Ναυάγιο, και να τον άφησαν εκεί για κάποιες ώρες μέχρι να τον ξαναπάρουν, όπως συμβαίνει συχνά. Μέχρι και τώρα που μιλάμε, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για ύπαρξη αγνοούμενου.

Δύο από τα 7 άτομα που τραυματίστηκαν εχθές στην παραλία του Ναυαγίου, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ζακύνθου χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους οι υπόλοιποι έλεβαν εξιτήριο.

Θα δούμε αν θα επιχειρηθεί η απομάκρυνση των βράχων που έπεσαν στη παραλία, δεν είναι το Λιμεναρχείο αρμόδιο για να αποφασίσει, εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση με τη χρήση της παραλίας, εμπλεκόμαστε μόνο σε περίπτωση παράνομου έργου.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: