Πέμπτη 23 Μαΐου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018

Παύλος Κολοκοτσάς (Δήμαρχος Ζακύνθου)

Παύλος Κολοκοτσάς
Παύλος Κολοκοτσάς
Δήμαρχος Ζακύνθου

«Στο συντονιστικό θα αποφασίσουμε αν θα αρθεί ή όχι η απαγόρευση πρόσβασης στη παραλία του Ναυαγίου που εξέδωσε ο Λιμενάρχης. Τις επόμενες ημέρες θα έρθει στη Ζάκυνθο το ΙΓΜΕ, αναμένουμε τις προτάσεις των επιστημόνων και εν συνεχεία θα συνεδριάσει το συντονιστικό όργανο κρίσεων, με τη δική μας συμμετοχή, της Περιφέρειας και άλλων Υπηρεσιών, θα κατατεθούν προτάσεις και θα ληφθούν αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι, πιθανά να παρθούν πρόσθετα μέτρα διασφάλισης της ανθρώπινης ζωής.

Εξετάζονται όλες οι παράμετροι, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ζουν επαγγελματίες από το Ναυάγιο, αλλά προέχει να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των επισκεπτών.

Άμεσα βρέθηκα στη παραλία του Ναυαγίου, όπου εκεί ήταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία, το Λιμεναρχείο και κλιμάκιο της ΕΚΑΜ.

Δεν υπάρχει αγνοούμενος στο Ναυάγιο, είχαμε μόνο δύο Τσέχους τραυματίες επειδή αναποδογύρισε η βάρκα στην οποία επέβαιναν.

Σαν δήμος μας ενδιαφέρει τόσο ο χώρος πάνω από το Ναυάγιο, όσο και ο χώρος της παραλίας. Τοποθετήσαμε πέρυσι στο πλάτωμα πάνω από το Ναυάγιο, προειδοποιητικές πινακίδες για τους επισκέπτες, αλλά αυτό το μέτρο δεν αρκεί, απαιτούνται πρόσθετες ενέργειες.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: