Τρίτη 18 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (20:00 - 22:00)
Stigma Djs
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018

Θοδωρής Γαλιατσάτος (Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων)

Θοδωρής Γαλιατσάτος
Θοδωρής Γαλιατσάτος
Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

«Μέχρι το βράδυ της 29 Οκτωβρίου είχαμε ελέγξει 111 κατοικίες, εκ των οποίων οι 55 κρίθηκαν προσωρινά ως μη κατοικήσιμες. Ένα ακίνητο που έχει χαρακτηριστεί ως μη κατοικήσιμο, σημαίνει ότι εγκυμονεί μικρό ή και μεγάλο κίνδυνο για τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα σε αυτό. Έχουν δοθεί οδηγίες στους πολίτες να απομακρυνθούν από τα συγκεκριμένα ακίνητα και οι τοπικές αρχές πρέπει να εξετάσουν αν μπορούν να προσφέρουν στέγη σε αυτούς τους ανθρώπους. Θα υπάρξει και ένας δευτεροβάθμιος έλεγχος αυτών των κατοικιών.

Κάθε μέρα κατατίθενται νέες αιτήσεις για ελέγχους ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έλεγχοι ιδιωτικών και δημόσιων υποδομών. Η προσπάθεια εκτίμησης του μεγέθους των ζημιών από τους σεισμούς στη Ζάκυνθο συνεχίζεται.

Να μην ακούν οι Ζακυνθινοί διάφορα περίεργα, δεν υφίσταται η θεωρία ότι περιμένουμε κάποιον μεγάλο σεισμό και για αυτό δεν ανοίγουμε τα σχολεία. Πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι τα σχολικά κτίρια είναι ασφαλή πριν επιτραπεί και πάλι η χρήση τους, για αυτό και γίνεται επανέλεγχος. Επισημαίνω ότι στον πρώτο έλεγχο που κάναμε δεν διαπιστώσαμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Πρέπει η Ζάκυνθος να επανέρθει στη κανονικότητα. Είμαστε σε μια εξέλιξη διαδικασιών που αφορούν τη χρηματοδότηση επισκευών στα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές καθώς και την αποζημίωση σε ότι αφορά και τις οικοσκευές κατοικιών.

Δεν υπάρχει νομική κάλυψη για αποζημίωση επιχείρησης λόγω καταστροφής εμπορεύματος, αλλά παρ όλα αυτά, αναζητούμε και για αυτό έναν τρόπο, μέσω της διεύθυνσης ανάπτυξης της Περιφέρειας, η οποία και θα καταγράψει αυτές τις ζημιές.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: