Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (20:00 - 22:00)
Stigma Djs
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018

Μανώλης Κεφαλογιάννης (Ευρωβουλευτής ΝΔ)

Μανώλης Κεφαλογιάννης
Μανώλης Κεφαλογιάννης
Ευρωβουλευτής ΝΔ

«Για άλλη μια φορά τα Επτάνησα δοκιμάζονται από μια φυσική καταστροφή, όπως συνέβη τώρα με τον μεγάλο σεισμό που έπληξε τη Ζάκυνθο.

Συντονιζόμενοι με την κα Κράτσα, που ήταν επί χρόνια Ευρωβουλευτής, αλλά και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε τους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, που διαθέτουν συγκεκριμένα κονδύλια, για την αποζημίωση των πληγέντων από σεισμούς, όπως συνέβη σε αντίστοιχη περίπτωση και στην Ιταλία.
Βέβαια πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με την Ελληνική κυβέρνηση, να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και με μια συγκεκριμένη διαδικασία όπως προβλέπεται. Δεν μπορείς να διεκδικήσεις Ευρωπαϊκά κονδύλια χωρίς να διαθέτεις όλα τα στοιχεία που απαιτούνται.

Σε ότι αφορά την εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, έχω να πω ότι η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, διαθέτουμε όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες και κανονισμούς, για οποιοδήποτε δημόσιο έργο, ώστε αν δεν πληρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, να μην προχωρά. Το ατύχημα στον κόλπο του Μεξικό προήλθε από λάθος της εταιρίας, όχι από κάποιον σεισμό. Αν είναι να σκεφτόμαστε ότι κάτι κακό πάντα μπορεί να συμβεί, τότε θα είμασταν ακόμα στην εποχή των σπηλαίων. Και το ηλεκτρικό ρεύμα που έχουμε στο σπίτι μας έχει κάποιους κινδύνους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χρησιμοποιούμε λάμπες και κεριά.»      


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: