Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018

Νίκος Τσουκαλάς (Πρόεδρος Φοροτεχνικών Ζακύνθου)

Νίκος Τσουκαλάς (Πρόεδρος Φοροτεχνικών Ζακύνθου)

«Δημιουργήθηκε ένα αλαλούμ άνευ λόγου, ανακατεύτηκαν οι πολιτικάντηδες της δεκάρας.
Δεν μας έκαναν καμιά χάρη με τις διευκολύνσεις που ανακοίνωσαν, ως Νομός κηρυχθήκαμε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και σε αυτή την περίπτωση προβλέπονται από το νόμο συγκεκριμένες ενέργειες, όλα αυτά είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένα.  

Ως σύλλογος Φοροτεχνικών τη Ζακύνθου ακολουθήσαμε τη διαδικασία και καταθέσαμε ένα διπλό αίτημα, που εστάλη στη Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνικών Ελλάδος και εν συνεχεία στα αρμόδια Υπουργεία, ακολουθώντας μια συνήθη διαδικασία. Το πρώτο αφορούσε την αναστολή της υποβολής φορολογικών και ασφαλιστικών δηλώσεων σε υποχρεωτικές ημερομηνίες, κάτι το οποίο και δεν έγινε αποδεκτό. Το δεύτερο αίτημά μας, αφορούσε την αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών εντός εξαμήνου, κάτι που έκανε αποδεκτό το αρμόδιο Υπουργείο.
Το ότι δεν έγινε αποδεκτό το πρώτο μας αίτημα, έκανε τη ζωή των φοροτεχνικών της Ζακύνθου δύσκολη. Βρεθήκαμε σε ένα αδιέξοδο, λόγω της ανικανότητας κάποιων παραγόντων του επιχειρηματικού κόσμου. Δυστυχώς κάποιοι μπέρδεψαν τα πράγματα, αυτοί που έγραφαν και έλεγαν ότι κινούνται κατόπιν δικών τους ενεργειών, όπως το Επιμελητήριο Ζακύνθου. Επίσης μιλήσαμε και με τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή Ζακύνθου κ. Κοντονή, ο οποίος και αυτός μας είπε ότι κατόπιν δικών του ενεργειών θα λυθούν όλα. Πολιτικός είναι, όχι τεχνοκράτης.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: