Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018

Μαρία Τσανάκα (Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου)

Μαρία Τσανάκα (Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου)

«Όλοι οι γονείς είμαστε αναστατωμένοι λόγω των σεισμών. Εμείς έχουμε πρόβλημα με την πρόσβαση στο σχολείο.
Πράγματι γίνονται ασκήσεις στα σχολεία σε ότι αφορά τους σεισμούς αλλά ως γονείς, δεν γνωρίζουμε που πρέπει να πάμε σε περίπτωση σεισμού, για να παραλάβουμε τα παιδιά μας, δεν ξέρουμε τον χώρο συγκέντρωσης αφού δεν μας έχουν ενημερώσει οι εκπαιδευτικοί. Όσα χρόνια βρίσκομαι στη Ζάκυνθο, δεν έχω δει αυτό το σχέδιο περί σεισμών που λένε, δεν ξέρω επίσης αν το σχέδιο αυτό είναι προσαρμοσμένο βάση των αναγκών του σχολείου μας και κάθε σχολείου ξεχωριστά.
Αναρωτιέμαι επίσης αν οι εκπαιδευτικοί έχουν γνώσεις πρώτων βοηθειών.

Φυσικά και πρέπει κάποια στιγμή να επιστρέψουμε στη κανονικότητα, αλλά στο σχολείο μας απαιτούνται κάποιες παρεμβάσεις πρώτα. Έχει υποστεί φθορές μια ξύλινη κολώνα της ΔΕΗ που είναι απέναντι από το σχολείο και εαυτό είναι το σημείο όπου οι γονείς περιμένουν για να πάρουν τα παιδιά τους.
Από τον περασμένο Φεβρουάριο ζητάμε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, χθες ενημερώσαμε εκ νέου τον αρμόδιο πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου κ. Γ. Κόκλα, μας είπε ότι δεν έχει ανθρώπους να στείλει να ελέγξουν. Αν δεν τακτοποιηθούν πρώτα αυτά τα ζητήματα, εμείς ως γονείς δεν επιθυμούμε να ανοίξει το σχολείο. Υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: