Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018

Κωνσταντίνος Γκούσκος (Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου)

Κωνσταντίνος Γκούσκος (Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου)

«Δεν θα είμαστε πάντα τυχεροί να γίνεται ένας σεισμός νύχτα, θα πρέπει πάντα να είμαστε προετοιμασμένοι και για ενδεχόμενο σεισμού σε ώρα διδασκαλίας.
Υπάρχουν σε όλα τα σχολεία σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, όπως είναι και οι σεισμοί, οι μαθητές είναι εκπαιδευμένοι. Οι γονείς ενημερώνονται από τα παιδιά και από τους εκπαιδευτικούς σχετικά με το από που θα τα παραλάβουν.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης ετοιμότητας περί σεισμού, τα παιδιά καλύπτουν το κεφάλι τους κάτω από το θρανίο, ενώ μετά το πέρας του σεισμού, συντεταγμένα και με τη συνοδεία εκπαιδευτικών, πηγαίνουν σε έναν συγκεκριμένο χώρο, στον προαύλιο χώρο, όπως έχει προκαθοριστεί. Αν δεν υπάρχει ασφαλής πρόσβαση διαφυγής των παιδιών, οι εκπαιδευτικοί κάθονται στον προαύλιο χώρο και φυλάνε τα παιδιά, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Δεν υπάρχουν στη Ζάκυνθο περισσότερα από 27 παιδιά ανά τμήμα, σε κανένα σχολικό συγκρότημα.

Αν για οποιονδήποτε λόγο, μετά από έναν μεγάλο σεισμό, έχουν μπλοκαριστεί οι δρόμοι, και δεν μπορούν οι γονείς εύκολα να προσεγγίσουν τα παιδιά, ή έχουν δημιουργηθεί άλλου είδους σοβαρά προβλήματα, προβλέπεται και το ενδεχόμενο χρήσης ενός λεωφορείου για να μεταφέρει με ασφάλεια τα παιδιά σε κάποιον ανοιχτό χώρο, ίσως και στο γήπεδο, πάντα με συνοδεία εκπαιδευτικών.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: