Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018

Δημήτρης Πέττας (Φοροτεχνικός)

Δημήτρης Πέττας
Δημήτρης Πέττας
Φοροτεχνικός

«Μετά από κινητοποίηση τοπικών φορέων, του συλλόγου λογιστών και του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, τελικά είχαμε και τις αποφάσεις της κυβέρνησης, όπως αυτές ανακοινώθηκαν.

Με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, αναστέλλονται για έξι μήνες οι πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών, ενώ με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών αναστέλλονται για τρεις μήνες οι πληρωμές φορολογικών και λοιπών εισφορών, από 26 Οκτωβρίου 2018 έως 28 Ιανουαρίου 2019. Αναστέλλονται και οι τρέχουσες οφειλές, αλλά και οι δόσεις ρυθμίσεων.
Μετά τη λήξη της προθεσμίας οι οφειλές θα κριθούν ληξιπρόθεσμες, επομένως θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Ή θα πρέπει μετά να πληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις εφάπαξ, ή με μια νέα ρύθμιση που πρέπει να γίνει άμεσα. Πάντως, για να μην μαζευτούν πολλές οφειλές μετά, καλό θα ήταν όποιος έχει τώρα τη δυνατότητα να πληρώνει τις οφειλές του.
Η καταβολή ΦΠΑ παίρνει παράταση για έναν μήνα, ενώ στην αναστολή των πληρωμών δεν υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας.

Οι επιχειρήσεις των οποίων έχουν υποστεί ζημιά τα εμπορεύματά τους, καλό θα ήταν να προβούν σε μια απογραφή, με τη βοήθεια και των λογιστών τους, οι οποίοι και θα τους καθοδηγήσουν για να υπάρξει η σχετική καταγραφή.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: