Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018

Φώτης Κόττης (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου)

Φώτης Κόττης
Φώτης Κόττης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου

«Είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι από τις διευκολύνσεις που ανακοινώθηκαν από τα αρμόδια Υπουργεία για τη Ζάκυνθο. Κάποιοι τα θεωρούν όλα αυτονόητα, όμως χρειάζεται αγώνας και πίεση, ακόμα και για τα αυτονόητα. Στη προσπάθεια αυτής της πίεσης, είχε αναφερθεί στο αρχικό κείμενο της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ότι είχαμε μαζικές φυγές τουριστών, κάτι που διορθώθηκε σε νεότερη ανακοίνωση. Θα έλεγα ότι εκ παραδρομής είχε αρχικά γραφτεί.

Επιτεύχθηκε η παράταση για τη Ζάκυνθο του προγράμματος Open Mall, μέχρι 30 Νοεμβρίου. Είναι ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο απαιτείται συσπείρωση και απόδειξη ότι το θέλουμε. Η ποσόστωση της συμμετοχής των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα είναι πολύ σημαντική. Μέσω του προγράμματος θέλουμε να αλλάξουμε το αστικό τοπίο της πόλης. Περιλαμβάνει ανάπλαση όλου του κέντρου της πόλης, των δύο πλατειών, μέχρι το σιντριβάνι της οδού Ταβουλάρη, δενδροφύτευση, υπογειοποίηση κάδων, ομοιόμορφη εμφάνιση των κτηρίων και πολλά ακόμα,  οι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, πληροφορίες για την πόλη, για αξιοθέατα και για ιστορικά μνημεία του νησιού. Η κάθε επιχείρηση μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα με ένα ποσό ύψους 2 χιλιάδων ευρώ.

Ας μην κοιτάνε κάποιοι μόνο μέσω πολιτικών σκοπιμοτήτων όλα τα πράγματα, στις αρχές του 2019 θα έχουμε τα αποτελέσματα για το αν η Ζάκυνθος θα έχει ενταχθεί ή όχι στο πρόγραμμα και μετά το καλοκαίρι του 2019 θα αρχίσει να υλοποιείται.

Είχαμε ένα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στο Επιμελητήριο, που συγκλήθηκε από την αντιπολίτευση, θα έλεγα χωρίς λόγο, αφού τα τέσσερα θέματα συζήτησης δεν ήταν έκτακτα. Για αυτό και τελικά δεν έγινε η συζήτηση των θεμάτων αυτών αφού δεν αποδεχτήκαμε ότι μπορούν να χαρακτηριστούν έκτακτα. Είχαμε τους συνεχής σεισμούς, είμασταν σε μια μικρή αίθουσα μαζεμένοι 25 άνθρωποι και υπήρξε μια μικρή ένταση, όχι όμως οι υπερβολές που ακούστηκαν.

Δεν έχω κατά νου να θέσω υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.»     


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: