Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018

Πέτρος Βισβάρδης (Διευθυντής Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζακύνθου)

Πέτρος Βισβάρδης (Διευθυντής Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζακύνθου)

«Υπάρχουν κάποιοι παραγωγοί στη Ζάκυνθο που δεν πήραν στα χέρια τους τα χρήματα της επιδότησης για συγκεκριμένους λόγους, είτε γιατί δεν είχαν κάνει φορολογική δήλωση, είτε γιατί είχαν λάθος προσωπικά στοιχεία, είτε γιατί αυτά τα χρήματα δεσμεύτηκαν όταν κατατέθηκαν στον τραπεζικό τους λογαριασμό εξαιτίας οφειλών που είχαν οι ίδιοι στο δημόσιο. Δεν είναι η πρώτη χρονιά που συνέβη αυτό, γίνεται τα τελευταία δύο με τρία χρόνια.
Βάση των παραγωγών που ήρθαν στον Συνεταιρισμό και μας ενημέρωσαν ότι είδαν παρακρατήσεις, μιλάμε για το 2 με 3% του συνόλου. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν υπάρχουν και άλλοι παραγωγοί με ανάλογο πρόβλημα, που ακόμα δεν ήρθαν να μας το πουν. Θυμίζω ότι οι επιδοτήσεις κατατέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς την περασμένη Παρασκευή.

Μετά τον σεισμό της περασμένης Παρασκευής, ο Βουλευτής Ζακύνθου και πρώην Υπουργός κ. Κοντονής στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε τοπικά ΜΜΕ είπε εισηγήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών να μην γίνουν παρακρατήσεις σε αγρότες του νησιού, λόγω του ότι το νησί κρίθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όμως δεν κατέστη αυτό δυνατό γιατί είχαν ήδη μπει τα χρήματα της πρώτης επιδότησης και είχε γίνει η διαδικασία της παρακράτησης. Ελπίζουμε αυτή η εξαίρεση για τη Ζάκυνθο να γίνει στην επόμενη επιδότηση που έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο, απαιτείται κοινή Υπουργική απόφαση των Υπουργείων Γεωργίας και Οικονομικών.

Ζητήσαμε από τον Βουλευτή Ζακύνθου κ. Κοντονή, να μεριμνήσει ώστε να κάνουμε ως νέα διοίκηση μια συνάντηση με τον νέο Υπουργό Γεωργίας κ. Αραχωβίτη και να του θέσουμε τα προβλήματα που έχουμε ως Συνεταιρισμός, εστιάζοντας στα χρέη. Πράγματι την περασμένη Τρίτη το απόγευμα έγινε αυτή η συνάντηση στο γραφείο του Υπουργού, ο οποίος και γνωρίζει άριστα τα του χώρου μια και ο ίδιος έχει διατελέσει πρόεδρος συνεταιρισμού στο παρελθόν, διαπιστώθηκε ταύτιση των απόψεών μας. Μόλις πάρουμε στα χέρια μας την έκθεση βιωσιμότητας του Συνεταιρισμού, και αυτό θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, θα συναντηθούμε εκ νέου με τον αρμόδιο Υπουργό.
Όπως και να έχει, ακόμα και αν ρυθμιστούν τα χρέη μας, πρέπει να προχωρήσουμε στην εκποίηση ενός ακινήτου μας, γιατί αυτό σχετίζεται με την ανάγκη που έχουμε για απόκτηση ιδίων κεφαλαίων, ώστε να κάνουμε πράξη την αναπτυξιακή μας πολιτική σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον που είμαστε σήμερα.»     


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: