Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Παντελής Αβραμίδης (Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΟΤΑΜΙ)

Παντελής Αβραμίδης
Παντελής Αβραμίδης
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΟΤΑΜΙ

«Οι συζητήσεις μεταξύ Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και Πρωθυπουργού ήταν άνευ λόγου και αιτίας. Ο ουσιαστικός διαχωρισμός των ρόλων Κράτους-Εκκλησίας μόνο συνταγματικά κατοχυρώνεται. Ασφαλώς και πρέπει να επανακαθοριστούν οι σχέσεις. Από τη λεγόμενη συμφωνία δεν έχανε κάτι η Εκκλησία και εννοώ οι Ιεράρχες, από εκεί και πέρα οι διαφωνίες εντός της Ιεράς Συνόδου ήταν προϊόν κυρίως της λεγόμενης εσωτερικής αντιπολίτευσης κατά του Αρχιεπισκόπου. Αν οι κληρικοί δεν ανήκουν στο δημόσιο, θεωρώ ότι αυτό θα φέρει πιο κοντά τους πιστούς, θα αυξήσει την προσέλκυση των πιστών στην Εκκλησία.

Επειδή το επίπεδο της πολιτικής πόλωσης συνεχώς και χειροτερεύει, αυτό μπορεί να οδηγήσει τελικά τον κόσμο να επιλέξει μικρότερα κόμματα και όχι να συμπιέσει. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις, η πόλωση δεν συσπειρώνει σημαντικά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι κακό να γίνονται δικαστικές έρευνες, όπως στην περίπτωση του πρώην Πρωθυπουργού κ. Σημίτη, αλλά να υπάρχουν και σοβαροί λόγοι, όχι μόνο η κατάθεση ενός ατόμου και μάλιστα δυσαρεστημένου, επειδή τότε έχασε την δουλειά του. Ένα άλλο θέμα είναι, η χρονική περίοδος που επιλέχθηκε να γίνει αυτή η έρευνα.  

Μέσω του κρατικού προϋπολογισμού έχουμε προεκλογικές παροχές. Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι τυφλός, δεν βλέπει στο μέλλον, είναι αντι-αναπτυξιακός. Το μαξιλάρι των 22 δις ευρώ τελειώνει το 2020 και η κυβέρνηση δεν ανησυχεί. Μέχρι το 2020 χρειαζόμαστε επενδύσεις ύψους 100 δις ευρώ.

Σαφέστατα, στο κομμάτι της οικονομίας, που είναι και το πιο σημαντικό σήμερα για την επιβίωση της χώρας, ως ένα φιλελεύθερο κίνημα που είμαστε, αισθανόμαστε πιο κοντά στη ΝΔ από ότι στον ΣΥΡΙΖΑ.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: