Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Κώστας Χρυσόγονος (Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής)

Κώστας Χρυσόγονος
Κώστας Χρυσόγονος
Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής

«Βάση του άρθρου 110, δεν προβλέπονται δημοψηφίσματα για την αναθεώρηση του συντάγματος, επομένως είναι άστοχη αυτή η υπονόηση από τον Πρωθυπουργό. Υπάρχουν διατάξεις που μπορεί να αναθεωρηθούν από την παρούσα Βουλή, αλλά η επόμενη Βουλή θα συζητήσει και θα αποφασίσει για τα πιο σημαντικά αναθεωρητέα άρθρα.

Αν αποτύχουν επαναλαμβανόμενες ψηφοφορίες στη Βουλή και δεν συγκροτείται η απαραίτητη πλειοψηφία των 3/5, που σημαίνει τη διενέργεια συνεχών εκλογών, τότε ναι, θα ήμουν υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, ή έστω από ένα ειδικό συμβούλιο εκλεκτόρων.

Δεν είμαι αντίθετος στη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Η συζήτηση για την απλή αναλογική ίσως προχωρήσει, αλλά θεωρώ ότι πολύ δύσκολα θα γίνει πράξη.

Χρειαζόμαστε εξορθολογισμό στους κλάδους της δημόσιας διοίκησης, πρέπει να καλυφθούν τα κενά σε ευαίσθητους τομείς, όπως η Παιδεία και η Υγεία με προσλήψεις, χωρίς όμως κομματικές σκοπιμότητες. Επίσης χρειάζεται αξιολόγηση των υπηρεσιών που παρέχουν οι δημόσιοι φορείς, ακόμα και αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από τον πολίτη, όπως γίνεται στο εξωτερικό.

Ο πραγματικός στόχος του κ. Τσίπρα στη συζήτηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο, ήταν να εξευμενίσει την Εκκλησία για την αναθεώρηση του άρθρου που αφορά την ανεξιθρησκεία. Δεν λέω αν είμαι υπέρ ή κατά στον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, λέω ότι είμαι υπέρ του Εξευρωπαϊσμού της χώρας. Ήταν ύποπτη η εξαγγελία του Πρωθυπουργού περί απομάκρυνσης δέκα χιλιάδων κληρικών από το δημόσιο.

Θα είμαστε υπό τον έλεγχο των θεσμών, έως ότου η χώρα βρει την χαμένη της αξιοπιστία. Έως ότου έχουμε και πάλι μια ισχυρή ανάπτυξη και αύξηση του ΑΕΠ. Αν δεν γίνουν αυτά, δεν θα βγούμε ποτέ στις αγορές και σε λίγα χρόνια θα ζητάμε και πάλι χρήματα με υπογραφή νέων μνημονίων.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: