Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018

Κωνσταντίνος Γκούσκος (Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου)

Κωνσταντίνος Γκούσκος
Κωνσταντίνος Γκούσκος
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου

«Υπάρχουν κενά σχεδόν σε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με κυριότερα στο 1ο γυμνάσιο-λύκειο, το γυμνάσιο Βανάτου και το Μουσικό.

Υπάρχει ενδιαφέρον από όλους, από τον Βουλευτή Ζακύνθου και πρώην Υπουργό κ. Κοντονή, μέχρι τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Ζητάμε τον διορισμό επτά εκπαιδευτικών πλήρους απασχόλησης και άλλων πέντε μειωμένου ωραρίου, δηλαδή ζητάμε 12 εκπαιδευτικούς. Επίσης ζητάμε την κάλυψη 151 διδακτικών ωρών για διάφορα όργανα στο Μουσικό, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καλυφθεί οι 39 ώρες.
Για την ώρα και έως έναν βαθμό καλύπτουμε τα όποια κενά διδακτικής ύλης με κάποιες λύσεις εκ των έσω.

Το θέμα είναι ότι επειδή είμαστε νησί, δυσκολεύονται στο να δεχτούν τον διορισμό τους οι εκπαιδευτικοί, γιατί με έναν μισθό 950 ευρώ, με ενοίκιο και τα έξοδα μετακίνησής τους κάθε φορά που θέλουν να επισκέπτονται την οικογένειά τους, στο τέλος δεν τους μένει τίποτα.
Φοβόμαστε μήπως ανακοινωθούν διορισμοί από το Υπουργείο Παιδείας και δεν αποδεχτούν οι καθηγητές τον διορισμό τους. Ήδη έχει συμβεί αυτό με επτά αναπληρωτές. Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να κάνω διορισμούς, περιμένουμε από μέρα σε μέρα τους διορισμούς από το Υπουργείο. Είχαμε και πέρυσι ανάλογα προβλήματα με κενά εκπαιδευτικών, περισσότερα από ότι φέτος.

Οι διευθυντές κάθε σχολείου καταγράφουν τα προβλήματα που εντοπίζουν στα κτήρια και τα στέλνουν καταγεγραμμένα στον Δήμο, όπου εν συνεχεία αναλαμβάνουν τις εργασίες οι τεχνικές του υπηρεσίες.

Μας έχει αποσυντονίσει και το θέμα των σεισμών. Ο Δήμος ανταποκρίθηκε στο να προχωρήσει σε εργασίες και παρεμβάσεις σε σχολικά κτήρια, ειδικά του 1ου γυμνασίου. Ο Δήμαρχος μου είπε ότι έχει τα χρήματα για τις εργασίες.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: