Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018

Δημήτρης Σταμάτης (Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, πρώην Υπουργός Επικρατείας)

Δημήτρης Σταμάτης
Δημήτρης Σταμάτης
Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, πρώην Υπουργός Επικρατείας

«Ναι, πράγματι, ο κ. Μητσοτάκης μετέχει, όπως λέει η κυβέρνηση, σε μια ακροδεξιά συνιστώσα, μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μανώλη Γλέζο.

Τα μέτρα που πήρε αυτή η κυβέρνηση ήταν αχρείαστα, αποτέλεσμα της ζημιάς που υπέστη η χώρα από τις διαπραγματεύσεις Τσίπρα-Βαρουφάκη, που μας έφεραν το 3ο μνημόνιο και πολλά δις επιπλέον έλλειμμα. Τώρα υποτίθεται ότι πάει η κυβέρνηση να διορθώσει το 10% των αδικιών από τα μέτρα που πήρε. Τα υπερ πλεονάσματα δημιουργήθηκαν, από την αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, από την αύξηση του ΦΠΑ, την περικοπή 21 φορές των συντάξεων, την αύξηση της φορολογίας. Τώρα προσπαθούν να κάνουν μια μικρή ανακατανομή φτώχειας, κάτι που δεν εξυπηρετεί κανέναν.

Θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επί εποχής Σαμαρά, μέσω του τότε προγράμματος Θεσσαλονίκης, παρότρυνε τον κόσμο να μην πληρώνει τους φόρους και έκανε λόγο για σεισάχθεια χρεών. Έτσι συσσωρεύθηκε ζημία πολλών δις ευρώ, τώρα πάνε να μιμηθούν το ανέκδοτο με τον Χότζα.

Εμείς όταν παραλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας το 2012 είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια καλπάζουσα ανεργία και μια αρνητική ανάπτυξη της τάξεως του -7,2%. Παρ όλα αυτά καταφέραμε να μηδενίσουμε το δημόσιο έλλειμμα. Εμείς δεν αυξήσαμε τον ΕΝΦΙΑ, δεν μειώσαμε το αφορολόγητο όριο και δεν καταργήσαμε το ΕΚΑΣ. Όλα αυτά τα έκανε ο κ. Τσίπρας, πλήττοντας τους χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους. Λιώσανε τις κατώτερες τάξεις, ο Τσίπρας έγινε delivery boy των δανειστών, έκανε όσα δεν είχαμε δεχθεί εμείς να κάνουμε.

Πράγματι το κράτος έχει δεσμευθεί για την εκπλήρωση συγκεκριμένων στόχων και την επίτευξη μεταρρυθμίσεων. Εμείς συμφωνούμε στους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά θα το κάνουμε ακολουθώντας τον δικό μας δρόμο, όχι με αντάρτικο όπως οραματιζόταν ο κ. Τσίπρας. Πρέπει να γίνει διανομή πλούτου με ανάπτυξη και θα παλέψουμε για να ανατρέψουμε τα μέτρα που υπέγραψε η νυν κυβέρνηση και που μπλοκάρουν την ανάπτυξη.

Η αστυνομία είναι η έννομη τάξη σε μια δημοκρατική χώρα που οφείλει να επιβάλλει την τάξη. Τα πανεπιστήμια έχουν άσυλο ιδεών, δεν είναι άσυλο παρανομιών, παραβατικότητας και ανομίας, όπως τα κατάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να προστατεύσει τα δικά του παιδιά, των διαφόρων συλλογικοτήτων.»   


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: