Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Stigma DJs
Mainstream
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

Νίκος Ποταμίτης (Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου)

Βαγγέλης Τσώλας, Νίκος Ποταμίτης
Βαγγέλης Τσώλας, Νίκος Ποταμίτης
(Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ζακύνθου, Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου

«Να μας πει η Διοίκηση του νοσοκομείου αν σήμερα λειτουργεί η Παιδιατρική Κλινική. Αν εξυπηρετούνται επείγοντα, τακτικά ιατρεία και η νοσηλεία, με την παρουσία ειδικευμένου παιδίατρού, όχι ειδικευόμενων. Ο Διευθυντής της Κλινικής κ. Διακάκης απουσιάζει για λόγους υγείας και ενώ έχει δηλώσει παραίτηση από τις 22 Οκτωβρίου ενώ δεν υπάρχουν επιμελητές Α και Β στην Παιδιατρική Κλινική.

Πως θα λειτουργήσει σωστά η Παιδιατρική Κλινική; Όταν έρχεται ένα παιδί στο νοσοκομείο με κάποιο πρόβλημα υγείας, το εξετάζει ο Παιδίατρος και αποκλειστικά αυτός μπορεί να δώσει την εντολή για περαιτέρω εξετάσεις ή εισαγωγή. Όταν αυτός ο Παιδίατρος έχει εφημερία, είναι όλη τη νύχτα εντός του Νοσοκομείου, ενώ το επόμενο πρωί θα ενημερώσει τον επόμενο εφημερεύοντα ιατρό. Στην περίπτωσή μας, ποιον θα ενημερώσει; Αυτόν που είναι σε εφημερία ετοιμότητας και βρίσκεται εκτός Νοσοκομείου; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι μια Κλινική.

Ποτέ δεν αποχωρούν γιατροί από την Κλινική που οι ίδιοι έχουν στήσει εκτός και αν συνταξιοδοτούνται. Ο κ. Διακάκης που έστησε την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας και έχει ήδη παραιτηθεί, μόνο τυχαίο δεν είναι. Εξ όσον γνωρίζω, κάποιοι εξ αυτών των παιδιάτρων που παραιτήθηκαν, θα ανοίξουν ιδιωτικά ιατρεία στο νησί.

Θα πω «συγχαρητήρια» στη Διοίκηση του νοσοκομείου, στην 6η Υ.Π.Ε και στη κυβέρνηση, που εν μέσω μνημονίων, «κατάφεραν» τις παραιτήσεις των ιατρών της Παιδιατρικής Κλινικής και βάφτισαν ιατρούς του ιδιωτικού τομέα ως δημόσιους.

Εδώ και οκτώ μήνες είχαμε έγγραφες εκκλήσεις των γιατρών προς τη Διοίκηση, τζάμπα διαμαρτύρονταν οι άνθρωποι, δεν εισακούστηκαν με αποτέλεσμα την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση.

Ούτε ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ. Στραβοπόδης, είναι χαρούμενος με αυτή την εξέλιξη.

Εμείς, ως συνδικαλιστές ιατροί, δεν κάνουμε αντιπολίτευση στη κυβέρνηση όπως μας καταλογίζουν κάποιοι, η Διοίκηση και η 6η Υ.Π.Ε είναι αυτοί που την υπονομεύουν με τις πράξεις τους.

Ας σκεφτεί η Διοίκηση, αν το κλίμα των διώξεων που η ίδια καλλιέργησε, εναντίον γιατρών, λειτούργησε θετικά ή όχι. «Συνεννοούμαστε» με εξώδικα.

Απαιτούμε τώρα, να προκηρύξουν δύο θέσεις Παιδιάτρων, σήμερα κιόλας να τελειώσει η κρίση του ενός Παιδιάτρου που καθυστερεί από τον περασμένο Απρίλιο. Να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό, να φέρουν επικουρικούς γιατρούς με προνομιακά κίνητρα. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα, με τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: