Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

Βαγγέλης Τσώλας (Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ζακύνθου)

Βαγγέλης Τσώλας, Νίκος Ποταμίτης
Βαγγέλης Τσώλας, Νίκος Ποταμίτης
(Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ζακύνθου, Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου

«Δεν υπάρχει ειδικευμένος παιδίατρος σήμερα στο πρωινό ωράριο της Παιδιατρικής Κλινικής, μόνο κάποιοι ειδικευόμενοι. Οι ειδικευμένοι ιατροί πρέπει να είναι πάντα δίπλα στους ειδικευόμενους οι οποίοι και είναι εκπαιδευόμενοι, δεν μπορούν να υπογράψουν γνωμάτευση, εισαγωγή ή εξιτήριο.

Δεν γίνεται πρωινό επισκεπτήριο στην παιδιατρική, μόνο εφημερίες ετοιμότητας έχουμε. Πως θα αντιμετωπιστεί ένα σοβαρό και έκτακτο περιστατικό στην Παιδιατρική, χωρίς να υπάρχει ειδικευμένος γιατρός; Δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη άλλος γιατρός, άλλης ειδικότητας.

Αύριο Τετάρτη, είναι ημέρα με προγραμματισμένα χειρουργεία καισαρικής, τι θα γίνει με τα νεογνά; Ποιος θα τα εξετάσει; Ο ιατρός που είναι σε εφημερία ετοιμότητας και βρίσκεται εκτός νοσοκομείου, στο ιδιωτικό του ιατρείο;

Η Διοίκηση του νοσοκομείου πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει πρόβλημα και να μην ασχολείται μόνο με αναφορές και διώξεις.

Στο προχθεσινό Δ.Σ ακούστηκε από κάποιο μέλος ότι πρότεινε σε δύο ιδιώτες γιατρούς να έρθουν στο Νοσοκομείο και αυτοί αρνήθηκαν. Μήπως φταίμε εμείς για το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί; Oι πρακτικές της Διοίκησης ευθύνονται.
Όλοι αυτοί οι ιατροί που παραιτήθηκαν, το έκαναν γιατί είχαν πρόβλημα με εμάς; Και δεν αναφέρομαι μόνο στους παιδίατρους, έχουν παραιτηθεί δύο καρδιολόγοι και ένας δερματολόγος.

Προχθές έγινε από το Δ.Σ. για τρίτη φορά τροποποίηση του προϋπολογισμού, πήραν τα χρήματα που προορίζονταν για τους επικουρικούς για να πάρουν πετρέλαιο και οξυγόνο. Αποφάσισαν να δοθεί σε ιδιώτη, το πλύσιμο και το στέγνωμα του ιματισμού του Νοσοκομείου, αρχικά με ανάθεση και στη συνέχεια με διαγωνισμό. Αντί να πάρουν μόνιμο προσωπικό στη καθαριότητα, το δίνουν σε ιδιώτη.
Έχουμε παράνομες μετακινήσεις, τιμωρητικού χαρακτήρα, από υπηρεσιακούς παράγοντες του Νοσοκομείου. Το πρόβλημα δεν είμαστε εμείς, που υπηρετούμε το Νοσοκομείο για πάνω από είκοσι χρόνια, πρέπει να εγκαταλείψουν το σκάφος, αυτοί που ήρθαν στο Νοσοκομείο τα τελευταία τρία χρόνια.»     


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: