Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

Διονύσης Γεωργάνος (Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζακύνθου)

Διονύσης Γεωργάνος
Διονύσης Γεωργάνος
Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζακύνθου

«Είμαστε κατά κανόνα κατά των καταλήψεων, κανένα σχολείο δεν πρέπει να κλείνει, αλλά αν τα παιδιά έχουν κάποιο σοβαρό θέμα να αναδείξουν που αφορά αποκλειστικά το σχολείο τους, τότε βεβαίως και δικαιούνται να κάνουν κατάληψη.

Μάθαμε αλλά και είδαμε ότι στο διαδίκτυο γίνεται μια προσπάθεια από κάποιους με εθνικιστικές ιδέες, να υποκινήσουν τους μαθητές να κάνουν κατάληψη για το Μακεδονικό ζήτημα. Δεν πιστεύω ότι όσα παιδιά μετέχουν σε τέτοιου είδους καταλήψεις είναι ακροδεξιών ή εθνικιστικών απόψεων, αλλά η πολιτική πρέπει να μένει εκτός των σχολείων. Στη Ζάκυνθο και μόνο για σήμερα, γίνεται κατάληψη για τη συμφωνία των Πρεσπών, στο Γυμνάσιο της Λιθακιάς.

Επιδίωξή μας στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν να λάβουμε μια έγγραφη διαβεβαίωση ότι τώρα μετά τους σεισμούς, είναι 100% ασφαλές για τα παιδιά το 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο. Δεν λάβαμε τελικά κάποιο τέτοιο έγγραφο, πέραν των λεκτικών διαβεβαιώσεων ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στατικής επάρκειας του κτηρίου.
Μας είπαν ότι άμεσα τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου θα προβούν από την ερχόμενη Δευτέρα σε κάποιες παρεμβάσεις, θα χτυπηθεί ο σοβάς σε όλο το κτήριο και εν συνεχεία θα γίνουν κάποιες εργασίες για την αναστολή της διάβρωσης από την υγρασία. Μας είπαν ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μετά τα Χριστούγεννα.
Εν συνεχεία θα ακολουθήσει η σύνταξη μιας μελέτης για την πλήρη αποκατάσταση όλου του σχολικού συγκροτήματος, ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Παρότι έχουμε διαπιστώσει κάποιες καθυστερήσεις, ο Δήμος προχωρά τον σχεδιασμό αυτής της μελέτης, ώστε εν συνεχεία να διεκδικήσουμε τη χρηματοδότησή της. Αυτές οι εργασίες θα γίνουν τον ερχόμενο Ιούνιο που θα κλείσει και το σχολείο. Θα απαιτηθούν άλλα 8 εκατομμύρια ευρώ για παρεμβάσεις σε όλα τα σχολικά κτήρια της Ζακύνθου.

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε αποδεκτή την πρότασή μας, για μοριοδότηση των μαθητών της 3ης τάξης Λυκείου που έχουν χάσει αρκετές ώρες διδασκαλίας, ώστε να μπορούν με ίσους όρους να ανταγωνιστούν τους άλλους μαθητές στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτό το αίτημα θα κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας.»      


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: