Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Stigma DJs
Mainstream
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

Θοδωρής Τσίκας (Στέλεχος ΠΟΤΑΜΙ)

Θόδωρος Τσίκας
Θόδωρος Τσίκας
Στέλεχος ΠΟΤΑΜΙ

«Εξαιρετικά επικίνδυνο το θέαμα με τις σχολικές καταλήψεις λόγω του Μακεδονικού. Βλέπω επικίνδυνα συνθήματα, βλέπω κάποιοι να μιλάνε για προδότες και εθνικές προδοσίες. Είναι απαράδεκτο, άνθρωποι που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη να μιλάνε για εθνικές προδοσίες. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται ο εθνικισμός που δηλητηριάζει την κοινωνία. Έτσι θα γεννηθούν νέοι Κατσήφηδες, που θα θελήσουν αύριο να πάρουν την Βόρεια Ήπειρο, την κατεχόμενη Κύπρο και τα μικρασιατικά μας πρώην εδάφη.

Mε τα μνημόνια βιώνουμε χρόνια ουσιαστικής και βαθιάς κρίσης, πρωτόγνωρης στη μεταπολιτευτική Ελλάδα και αυτά τα νέα δεδομένα θα πρέπει να γίνουν διδάγματα στους εκάστοτε κυβερνώντες, όχι να επαναλαμβάνουμε λάθη του παρελθόντος. Εμείς σήμερα τι κάνουμε; Εφαρμόζουμε μια υπερβολική φορολογία και μετά δίνουμε λίγα χρήματα σε κάποιους για να έχουν την ψευδαίσθηση ότι ανακουφίζονται. Με αυτή την πρακτική δεν έρχεται η ανάπτυξη. Χωρίς επενδύσεις και απελευθέρωση πόρων, ανάπτυξη δεν υπάρχει.

Απαιτούνται μεγάλες αλλαγές και ριζικές τομές σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν σε ένα ριζικό σχέδιο μεγάλων μεταρρυθμίσεων, όπως για παράδειγμα στο ασφαλιστικό. Δεν είναι βιώσιμο, μειώνεται διαρκώς η αναλογία των εργαζομένων με τους συνταξιούχους. Αν δεν αλλάξουμε το ασφαλιστικό σύστημα, όχι μόνο θα έχουμε και πάλι περικοπές συντάξεων, αλλά σε λίγα χρόνια δεν θα μπορούμε να δίνουμε συντάξεις.

Όλοι μας θέλουμε τις αλλαγές, αλλά όταν αυτές έρχονται τα κόμματα σκέφτονται το πολιτικό κόστος. Η κρίση δεν ήρθε με τα μνημόνια, εμείς φέραμε τα μνημόνια λόγω της κρίσης που προϋπήρχε.

Το ΠΟΤΑΜΙ υπάρχει για να έχουμε μια θαρραλέα πολιτική φωνή στη χώρα. Το ΠΟΤΑΜΙ ποτέ δεν συνταχθεί με τους λαϊκιστές, πάντα τα έλεγε αυτά, πρέπει να το στηρίξει ο λαός, για να σωθείς πρέπει και να το θέλεις.»       


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: