Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018

Θοδωρής Γαλιατσάτος (Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων)

Θοδωρής Γαλιατσάτος
Θοδωρής Γαλιατσάτος
Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

«Ο προϋπολογισμός που καταθέσαμε και ψηφίστηκε, είναι αναπτυξιακός, δυναμικός, με κοινωνικό πρόσημο και αυξημένος κατά 246% εν σχέση με τον προϋπολογισμό του2015. 
Σημαντικοί τομείς που απευθύνονται σε κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες των πολιτών ενισχύονται μέσω του κατατιθέμενου προϋπολογισμού του 2019. Δακοκτονία, μεταφορές μαθητών, κοινωνική μέριμνα, δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού, αντιπλημμυρικά έργα και οδικό δίκτυο λαμβάνουν επιπλέον πιστώσεις. Για τη δακοκτονία της Ζακύνθου έχουμε επιπλέον κονδύλι ύψους 400 χιλιάδων ευρώ. Έχουμε για τη Ζάκυνθο 11 έργα οδοποιίας ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι τακτική της αντιπολίτευσης να μην ψηφίζει κανέναν προϋπολογισμό και μάλιστα χωρίς κανέναν ουσιώδη λόγο. Πως γίνεται ο κ. Σπύρου, που ως πρώην Περιφερειάρχης είχε καταθέσει τον τελευταίο του προϋπολογισμό ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, να μην εγκρίνει τώρα έναν προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια ευρώ;
Πως γίνεται να κάνει λόγο για έλλειψη έργων, όταν τα νέα έργα που εντάχθηκαν το 2018 ήταν 57 και τα οποία εκτελούνται το 2019;
Πως γίνεται να κάνει λόγο για μικρή απορροφητικότητα πόρων, όταν σήμερα η Περιφέρειά μας είναι στη 3η θέση σε αυτόν τον τομέα και επί δικής του εποχής ήταν στη 12η θέση σε σύνολο 13 Περιφερειών;
Αυτά είναι στοιχεία που δεν αμφισβητούνται.

Δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό της ευνοούμενης Κέρκυρας. Η Κέρκυρα έχει μακράν το χειρότερο οδικό δίκτυο από όλα τα Επτάνησα, να μην την βοηθήσουμε; Εμείς εγκρίνουμε έργα βάση μελετών και χρηματοδοτούμε βάση των αναγκών του κάθε νησιού.

Δεν κάνω διακρίσεις και σε λίγες ημέρες θα δουν οι Ζακυνθινοί πόσο κοντά είμαστε στα προβλήματά τους. Δεν θέλω τώρα να πω κάτι περισσότερο, κάντε λίγη υπομονή.

Εμείς εκφράζουμε τον Επτανήσιο λαό, υπηρετούμε τα συμφέροντα της Περιφέρειάς μας και των κοινωνικά αδύναμων ομάδων. Επανειλημμένα έχουμε συγκρουστεί με κυβερνητικές αποφάσεις και δεν διστάζουμε να το κάνουμε όποτε το κρίνουμε απαραίτητο. Δεν θα αφήσουμε να μας πάρει τα ακίνητά μας το λεγόμενο Υπερταμείο και είναι κρίμα που εδώ και δύο μήνες που ρωτήσαμε τον Υπουργό Οικονομικών να μας πει ποια ακίνητα της Περιφέρειας έχουν ενταχθεί στο Υπερταμείο, δεν μας έχει απαντήσει ακόμα. Εμείς ξέρουμε ποια είναι και θα τα υπερασπιστούμε, ακόμα και αν χρειαστεί να κινηθούμε νομικά. 

Υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα στη Ζάκυνθο, κάποιοι πολιτικοί μικρού αναστήματος, ανύπαρκτοι, που θέλουν να φύγει η Ζάκυνθος από την ΠΙΝ και να πάει στην Πάτρα, ή που θέλουν να αλλάξει έδρα η Περιφέρειά μας. Παίζουν έναν συγκεκριμένο ρόλο και παίζουν το παιχνίδι επιχειρηματικών συμφερόντων. Καλό θα είναι αυτοί οι άνθρωποι να κλείσουν το στοματάκι τους και όταν έρθει η ώρα θα μιλήσω και θα τα αποκαλύψω όλα. Τους υπόσχομαι ότι θα με βρουν μπροστά τους.»   


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: