Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Stigma DJs
Mainstream
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018

Νίκος Τσίπηρας (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)

Νίκος Τσίπηρας
Νίκος Τσίπηρας
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου

«Mε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου χθες, γνωμοδοτήσαμε υπερ της ίδρυσης ενιαίου ειδικού επαγγελματικού γυμνασίου-λυκείου Ζακύνθου. Αφορά παιδιά που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, αυτά τα παιδιά με την ίδρυση αυτού του σχολικού συγκροτήματος θα στηριχθούν, θα έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν και να αποκτήσουν σωστή κατεύθυνση για το μέλλον τους.
Σε αρχικό στάδιο αυτό το ενιαίο ειδικό σχολείο θα στεγαστεί στο επαγγελματικό λύκειο στον Αγγερικό, εκεί υπάρχουν τα εργαστήρια που είναι απαραίτητα για την εκπαίδευση των παιδιών, ταυτόχρονα επεκτείνεται και το ειδικό σχολείο Μπόχαλης. Ο στόχος για το μέλλον, είναι να κατασκευαστεί μια νέα σχολική μονάδα που θα στεγάσει αυτά τα παιδιά.
Εφόσον δρομολογηθεί το αίτημα μας από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και ιδρυθεί ενιαίο ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο-λύκειο, πιστεύω ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει από την επόμενη σχολική χρονιά.

Έχουμε την πρώτη εμφανή εξέλιξη σε ότι αφορά την ολοκλήρωση της παράδοσης-παραλαβής του νέου Δημοτικού θεάτρου.
Απομακρύνθηκαν οι λαμαρίνες μπροστά από το κτίριο και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των πεζοδρομίων του περιβάλλοντος χώρου μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.
Η παράδοση του εξοπλισμού του θεάτρου αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου και το θέατρο θα παραδοθεί τον επόμενο Απρίλιο.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, για τα βήματα που θα ακολουθήσω εγώ και οι συνεργάτες μου εν όψει των εκλογών στη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στόχος μου είναι η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού.
Παρατηρώ κάποια ανησυχητικά φαινόμενα, αλαζονικής συμπεριφοράς κάποιων, που συμπεριφέρονται ως οι άρχοντες του νησιού, φερόμενοι ως οι σοβαροί παίκτες των εκλογών. Οι πολίτες πρέπει να διακρίνουν τις πραγματικές προθέσεις όλων αυτών των κυρίων, προσεχώς θα πω περισσότερα.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: