Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019

Ευστάθιος Βεργώνης (Β Αντιπρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Αντιεισαγγελέας Εφετών Αθηνών)

Ευστάθιος Βεργώνης
Ευστάθιος Βεργώνης
Β Αντιπρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Αντιεισαγγελέας Εφετών Αθηνών

«Εγώ προσωπικά δεν ήξερα το όνομα του συγκεκριμένου ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση και έχουμε έναν Υπουργό να τον κατονομάζει και να του υποδεικνύει τι να κάνει.

Ξεφεύγει η όλη κατάσταση με την αντιπαράθεση που υπάρχει με τον κ. Πολάκη. Πλήττεται η ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης, που είναι πυλώνας της Δημοκρατίας μας, για αυτό και στην ανακοίνωση μας ζητήσαμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

Πάρα πολλές φορές στον πολιτικό διάλογο, όχι τώρα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, ακούγονται διάφορα για τους δικαστικούς λειτουργούς, εμείς όμως έχουμε αποφασίσει να μην μπούμε σε αυτή τη διαδικασία του πολιτικού διαλόγου. Όμως το ζήτημα των δηλώσεων του κ. Πολάκη είναι ένα θεσμικό ατόπημα, διότι πρόκειται για μια ευθεία παρέμβαση.

Είναι η πρώτη φορά, και παρά τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί από την πλευρά μας, που Πρωθυπουργός δεν συναντήθηκε ποτέ με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τέσσερα χρόνια από την εκλογή του.

Το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων, ουσιαστικά τώρα εφαρμόζεται στην Ελλάδα και είναι δύσκολο να ερμηνευτεί.

Έχει περάσει ένας χρόνος από την έκρηξη μηχανισμού στο Εφετείο Αθηνών και μέχρι τώρα δεν έχει ξεκινήσει καμιά εργασία αποκατάστασης του κτηρίου, ούτε έχουν αυστηροποιηθεί τα μέτρα ασφαλείας. Μιλάμε για έναν χώρο με χίλιους εργαζόμενους και άλλους τόσους δικηγόρους και διαδίκους σε καθημερινή βάση.»