Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

Παύλος Κολοκοτσάς (Δήμαρχος Ζακύνθου)

Παύλος Κολοκοτσάς
Παύλος Κολοκοτσάς
Δήμαρχος Ζακύνθου

«Με την δική μου πλάτη έγινε Νομάρχης τρεις φορές ο κ. Γάσπαρος. Έχει παράπονα από εμένα ο κ. Τσίπηρας;
Όποιος ονειρεύεται συναλλαγές και ανταλλάγματα, να μείνει μακριά από τον Κολοκοτσά. Εγώ συνεργάζομαι πάντα με ήθος και αρχές.    

Δεν θα σχολιάσω τις υποψηφιότητες που ακούγονται και που προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο με εμένα.

Ο Χριστός να ήταν στον Δήμο, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο από αυτά που έκανε αυτή η Δημοτική Αρχή.
Εύχομαι ο σοφός λαός να κρίνει και να αξιολογήσει σωστά στις επερχόμενες εκλογές.

Στις 26 Ιανουαρίου θα παρουσιάσουμε το έργο που κάναμε ως Δημοτική Αρχή.
Περάσαμε πολύ δύσκολα οικονομικά χρόνια ως Δημοτική Αρχή, με capital controls, με μείωση κρατικών πόρων, χωρίς προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα. Η οικονομική κρίση αφαίμαξε τα νοικοκυριά και τους Δήμους όλης της χώρας. Έκαναν 30 φορές μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς, για όλα αυτά ευθύνεται το κράτος.

Ο Δήμος Ζακύνθου έχει αυξημένες οικονομικές ανάγκες, η νέα διαχείριση των απορριμμάτων που εφαρμόζουμε, απαιτεί περισσότερα χρήματα από ότι στο παρελθόν. Τώρα τρέχουμε την διαδικασία της έγκρισης όλων των μελετών από τα αρμόδια Υπουργεία, για το έργο της οριστικής και μόνιμης διαχείρισης απορριμμάτων.

Tα περίφημα δάνεια της περιόδου 2006-2007 αποτελούν μεγάλες πληγές του Δήμου μας. Με απόφαση δικαστηρίου παρακρατούνται κάθε μήνα στο ταμείο παρακαταθηκών 35 χιλιάδες ευρώ από τα τέλη καθαριότητας του δήμου και το 10% από τους ΚΑΠ, δηλαδή περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο.
Πέρασαν πολλά χρόνια ώστε να προχωρήσουμε στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Τράπεζας Πειραιώς και πλέον με τον νομικό κ. Ζυγούρη και με τεκμηριωμένες προτάσεις, ζητάμε αφενός να σταματήσουμε να πληρώνουμε, αφού έχουμε υπερκαλύψει το αρχικό εκταμιευθέν ποσό της επίμαχης δανειακής σύμβασης και αφετέρου να μας επιστραφεί το ποσό που ξεπερνά τις απαιτήσεις της τράπεζας, μέχρι να τελεσιδικήσει το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης και δούμε τι θα αποφασίσει η δικαιοσύνη.
Ήδη με την Εμπορική Τράπεζα, έχουμε ακύρωση της σύμβασης, με τελεσίδικη απόφαση, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε προς την Τράπεζα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που επιδιώκουμε να ρυθμίσουμε.»