Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

Βαγγέλης Τσώλας (Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ζακύνθου)

Βαγγέλης Τσώλας
Βαγγέλης Τσώλας
Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ζακύνθου

«Από το περασμένο Σάββατο στο νοσοκομείο μας έχουμε τρεις διασωληνωμένους ασθενείς που νοσηλεύονται σε κοινό θάλαμο στη Παθολογική Κλινική, επειδή δεν έχουμε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο μας και επειδή δεν βρίσκουν κρεββάτι σε καμιά ΜΕΘ άλλου Νοσοκομείου σε όλη την χώρα. Οι ασθενείς αυτοί χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό που το νοσοκομείο μας δεν διαθέτει. Σκεφτείτε ότι η διοίκηση κάλεσε νοσηλεύτρια από το χειρουργείο, για να φυλά τους τρεις αυτούς ασθενείς, εκεί έχουμε φτάσει, εκεί καταντήσαμε και όλα αυτά ενώ έχουμε πληρότητα νοσηλευτικού προσωπικού που φτάνει μόλις στο 43%.

Παραιτήθηκαν όλοι οι γιατροί της παιδιατρικής κλινικής και ο διευθυντής της κλινικής κ. Διακάκης που επίσης παραιτήθηκε δεν έχει φύγει ακόμα από το Νοσοκομείο διότι η διοίκηση άργησε για έναν μήνα να στείλει τα χαρτιά της παραίτησής του, επειδή όπως είπε δεν έβρισκε χαρτόσημα.
Η κ. Λαγάτουρα είναι η μοναδική Παιδίατρος Επιμελήτρια Β, σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας του νησιού. Προσλήφθηκε με διετή σύμβαση για το ΤΟΜΥ αλλά μετακινήθηκε στο νοσοκομείο λόγω έλλειψης γιατρών. Εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο. Πόσα συνεχόμενα 24ωρα μπορεί να εφημερεύει ένας γιατρός; Οι δύο ειδικευόμενοι παιδίατροι, δεν έχουν το δικαίωμα να δώσουν ούτε ένα ντεπόν, χωρίς την οδηγία του ειδικευμένου γιατρού.
Αύριο θα συζητήσουμε από τη διοίκηση του νοσοκομείο να μας πει κατά πόσο η κ. Λαγάτουρα ως Επιμελήτρια Β μπορεί να είναι επιστημονική υπεύθυνη της Παιδιατρικής Κλινικής.

Πάντα και με οποιαδήποτε κυβέρνηση θα είμαστε παρόντες για να ζητάμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ζακύνθου. Αυτά που έγιναν στο Νοσοκομείο τα τελευταία δύο χρόνια, με μετακινήσεις, διώξεις ιατρών και μηνήσεις, δεν έγιναν τα προηγούμενα 20 χρόνια.»