Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019

Νίκος Καλαμαράς (Γραμματέας του Δ.Σ. της δημοτικής κίνησης «Επανεκκίνηση Τώρα»)

Νίκος Καλαμαράς
Νίκος Καλαμαράς
Γραμματέας του Δ.Σ. της δημοτικής κίνησης «Επανεκκίνηση Τώρα»

«Πριν από κάποιους μήνες ξεκίνησε μια νέα προσπάθειά, από νέους ανθρώπους και δεν αναφέρομαι μόνο ηλικιακά, αλλά από ανθρώπους που καταλαβαίνουν τις νέες τεχνολογίες, έχουν νέες ιδέες και όραμα για τον δήμο μας. Ξεκινήσαμε τον περασμένο Οκτώβριο επισκεπτόμενοι τον Δήμο Τρικάλων και τον Δήμαρχο κ. Παπαστεργίου, είδαμε τις καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες που εφαρμόζονται στον Δήμο Τρικάλων και αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε ώστε μια μέρα να κάνουμε και τη Ζάκυνθο έτσι.

Είμαστε μια νέα κίνηση πολιτών, χωρίς προηγούμενη πολιτική ενασχόληση με τα κοινά, χωρίς κομματικές γραμμές, αφού πιστεύουμε ότι τα κόμματα δεν έχουν θέση στη τοπική αυτοδιοίκηση. Παρόλα αυτά, έχουμε ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Είμαστε νέοι άνθρωποι που γνωρίζουμε τα προβλήματα του νησιού μας και δεν θέλουμε να μπούμε κάτω από την ομπρέλα κάποιου άλλου συνδυασμού, χρειαζόμαστε χώρο να αναπνεύσουμε. Μιλάμε καθημερινά με συμπολίτες μας και βλέπουμε να μας αγκαλιάζουν, διαπιστώνουν ότι δεν έχουμε αγκυλώσεις. Θέλουμε από τον ψηφοφόρο, που μπαίνει στο παραβάν για να ψηφίσει, να σκεφτεί το μέλλον του, να εκφράσει το νέο.

Το πρώτο μας μέλημα είναι η διαβούλευση, αυτήν αναζητάμε, δεν πιστεύουμε ότι ένας άνθρωπος θα λύσει όλα τα προβλήματα, δεν πιστεύουμε στους μεσσίες, εκλέξαμε το διοικητικό μας συμβούλιο το οποίο και επεξεργάζεται το κεντρικό μας πρόγραμμα. Πρόεδρος της κίνησης είναι ο Χαράλαμπος Λιβέρης, επιχειρηματίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι και ο υποψήφιος δήμαρχος του ψηφοδελτίου μας στις εκλογές. Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουμε ανακοινώσει τον επικεφαλής μας. Αντιπρόεδρος είναι ο Διονύσης Πέττας, ηλεκτρολόγος-μηχανικός, δίνουμε βάση στο τεχνικό κομμάτι. Ταμίας είναι η οικονομολόγος Διονυσία Βυθούλκα και από εκεί και πέρα έχουμε επιλέξει τομεάρχες που γνωρίζουν το κάθε αντικείμενο ξεχωριστά.

Ενδεικτικά να αναφερθώ σε τρεις σημαντικούς τομείς, στον τομέα στερεών-υγρών αποβλήτων και υδάτινων πόρων, αρμόδιος είναι ο Νίκος Ζαράνης, μηχανολόγος-μηχανικός, στον τομέα Αθλητισμού αρμόδιος είναι ο ποδοσφαιριστής Στάθης Καραμαλίκης και στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και υγείας, αρμόδια είναι η κα Αργυρώ Ντάσιου.

Δεν έχουμε τον χρόνο για να πούμε ότι θα αλλάξουμε την χωροθέτηση της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στον Λίβα, πρέπει όμως να εφαρμόσουμε έναν σκληρότατο έλεγχο.
Προφανώς και η διαχείριση των απορριμμάτων δεν γίνεται σωστά, εξ ου και τα πρόστιμα που επέβαλε η Περιφέρεια, προφανώς και δεν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι και κατά συνέπεια κινδυνεύει η ευρύτερη εκεί περιοχή.
Είδαμε τι γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια στον ΧΥΤΑ του Σκοπού, δεν θέλουμε στον Λίβα να έχουμε έναν δεύτερο Σκοπό.

Έχουμε την άποψη ότι κάθε δημοτικό διαμέρισμα στη Ζάκυνθο θα πρέπει να έχει τον δικό του βιολογικό. Έχουμε κάνει λόγο για ψηφιοποίηση του Δήμου Ζακύνθου σε όλα τα επίπεδα, σε αποφάσεις, μελέτες, καθώς και στο δίκτυο λυμάτων και ύδρευσης.

Θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, δεν γίνεται σωστή απορρόφηση κονδυλίων και χάνουμε χρηματοδοτούμενα προγράμματα. Πως μπορούμε να ζητάμε από έναν πολίτη να πληρώνει τις υποχρεώσεις του σε έναν Δήμο που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση; όταν το ταμείο του είναι ένα ερείπιο;

Δεν έχουμε κανέναν χορηγό που να χρηματοδοτεί την κίνησής μας. Εμείς οι ίδιοι πληρώνουμε τα τρέχοντα έξοδα κα το ενοίκιο των γραφείων μας, που είναι στην οδό Φιλιτά 29, απέναντι από το παλιό ΚΤΕΛ (Σταθμός). »

https://www.facebook.com/restartzante
https://www.facebook.com/groups/2322148568017659