Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Stigma DJs
Mainstream
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019

Δέσποινα Τοσουνίδου (Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας Ο.Ε.Ν.Γ.Ε)

Δέσποινα Τοσουνίδου (Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας Ο.Ε.Ν.Γ.Ε)

«Σε ότι αφορά την Παιδιατρική Κλινική Ζακύνθου το ερώτημα όμως είναι γιατί φτάσαμε ως εδώ. Γιατί άφησε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ζακύνθου την κατάσταση να φτάσει εδώ που έφτασε;
Φτάσαμε στο σημείο να διώκεται όποιος διαμαρτύρεται επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για το πετρέλαιο στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, ενώ άλλοι που έφτασαν το Νοσοκομείο σε αυτή την κατάσταση, κάθονται στις καρέκλες τους και παίρνουν παχυλούς μισθούς.

Μιλάμε για μια διοικήτρια που άφησε το Νοσοκομείο Ζακύνθου επί μήνες με κλειστά χειρουργεία, κατηγορώντας τους γιατρούς, οι οποίοι εν συνεχεία άρχισαν να παραιτούνται. Έχει ευθύνες και ο  Βουλευτής Ζακύνθου κ. Κοντονής, που επέλεξε την συγκεκριμένη διοικήτρια.

Είναι ξεκάθαρο με το τι έχουμε να κάνουμε, είναι μια ευθεία προσπάθεια ιδιωτικοποίησης μιας κλινικής, με ευθύνη της διοικήτριας, της 6ης Υ.Π.Ε και του Υπουργείου Υγείας.

Γιατί δεν έχει δημοσιοποιηθεί το ΦΕΚ διορισμού της συναδέλφου Παιδιάτρου, που σήμερα απασχολείται στην Παιδιατρική της Ζακύνθου; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Είναι επιστημονικά άκυρο να πει κάποιος ότι οι γνώσεις ενός συναδέλφου με βαθμό Επιμελητή Β είναι λιγότερες από αυτές ενός Διευθυντή.
Η συγκεκριμένη Παιδίατρος έχει την δυνατότητα υπογραφής για ένα σοβαρό περιστατικό, αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό, είναι ότι δεν μπορεί μόνη της να καλύπτει επί 24ωρου βάσεως την Παιδιατρική Κλινική.

Ποιος έχει την πολιτική ευθύνη που παραιτήθηκαν τέσσερεις Παιδίατροι μέσα σε λίγους μήνες; ποιος έχει την πολιτική ευθύνη που δεν έχει χρήματα το Νοσοκομείο να αγοράσει πετρέλαιο; Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν μετρημένα τα κουκιά τους στη Ζάκυνθο. Είμαστε σε προεκλογική περίοδο, κάποιοι κλείνουν το μάτι στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και εγώ δεν έχω τίποτα με τους ιδιώτες γιατρούς, αλλά με το σύστημα που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν. Κάποιοι άφησαν το Νοσοκομείο Ζακύνθου να ρημάξει, πέρασαν την εντύπωση ότι κάποιοι Νοσοκομειακοί γιατροί είναι τεμπέληδες και λαμόγια.

Τι δουλειά έχουν οι ιδιώτες γιατροί σε μια Κλινική ενός δημόσιου Νοσοκομείου; Φέρνουν σκόπιμα την κατάσταση προ τετελεσμένων, λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών για να καθιερώσουν το μπλοκάκι στα δημόσια Νοσοκομεία, έχουμε τέτοια παραδείγματα, όπως στη Λήμνο.

Είναι ντροπή τους να λένε ότι κάνουν προσλήψεις, ότι ζητάνε γιατρούς και οι γιατροί δεν δέχονται να έρθουν, αυτοί ευθύνονται για αυτό. Είναι αίσχος και υποκρισία, είναι ντροπή τους να λένε τέτοια πράγματα, κρύβουν τα πραγματικά αίτια, κρύβουν ότι ένας πρωτοδιοριζόμενος γιατρός θα δουλεύει με 1.300 ευρώ τον μήνα ατελείωτες ώρες εργασίας. Υπό αυτές τις συνθήκες, γιατί να έρθει ένας γιατρός στη Ζάκυνθο και να μην προτιμήσει να πάει στο εξωτερικό; Αν ισχυρίζεται αυτά ο διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε κ. Νικολόπουλος, τότε ξεχνά αυτά που έλεγε την εποχή που ήταν συνδικαλιστής, άλλα έλεγε τότε.

Τα όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Ζακύνθου με τις παραιτήσεις των Παιδιάτρων και γενικά των γιατρών, είναι κάτι που παρατηρείται στα Νοσοκομεία όλης της χώρας. Σε όλη την Ελλάδα παραιτούνται γιατροί και μάλιστα συνάδελφοι με πολλά χρόνια υπηρεσίας στο ΕΣΥ, με μεγάλη εμπειρία, γιατί πολύ απλά δεν αντέχουν άλλο, δεν αντέχουν να κάνουν δέκα με δεκαπέντε εφημερίες τον μήνα.

Την ώρα που μαζικά παραιτούνται γιατροί, το Υπουργείο Υγείας επαίρεται ότι έχει κρατήσει όρθια την δημόσια υγεία, κάτι ψευδές.»