Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019

Ευτύχιος Δαμηλάκης (Στέλεχος Ένωσης Κεντρώων)

Ευτύχιος Δαμηλάκης
Ευτύχιος Δαμηλάκης
Στέλεχος Ένωσης Κεντρώων

«Περάσαμε από μια δοκιμασία και αντέξαμε, η κυβέρνηση προσπάθησε να πάρει Βουλευτές άλλων κομμάτων, τόσο για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, όσο και για τη συμφωνία των Πρεσπών. Σε αντίθεση με τους ΑΝΕΛ και το ΠΟΤΑΜΙ, η Ένωση Κεντρώων διατήρησε την Κοινοβουλευτική της δύναμη. Τώρα η κυβέρνηση δυσκολεύεται να περάσει νομοσχέδια αφού δεν έχει την Κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για αυτό ο Πρόεδρός μας κ. Λεβέντης, και εγώ, θεωρούμε ότι θα πάμε σε εθνικές εκλογές μέσα στον Μάρτιο.

Η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια εθνική ταπείνωση, δεν έπρεπε ποτέ να κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή. Τα Σκόπια εξακολουθούν να αυτοαποκαλούνται ως σκέτο Μακεδονία, παραβιάζοντας τη συμφωνία και εξευτελίζοντας εμάς. Το πλέον όμως επικίνδυνο σενάριο είναι οι Σκοπιανοί να εγείρουν θέμα μειονοτήτων στην Ελλάδα.

Έχουμε μια προγραμματική βάση, αν το πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές συμφωνήσει με τα σημεία που εμείς θεωρούμε βασικά, τότε μπορούμε να συνεργαστούμε μετεκλογικά, αλλά με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν πάρα πολλά για να συμβεί κάτι τέτοιο, αν υπάρξει κάποια συνεργασία θα είναι μόνο με τη ΝΔ.

Σε αντίθεση με τα άλλα λεγόμενα μικρά κόμματα που παρουσιάζουν διαλυτικές τάσεις, εμείς παρουσιάζουμε αύξηση των ποσοστών μας και πιστεύω ότι θα μπούμε στην επόμενη Βουλή. Αν όλα πάνε καλά, θα είμαι υποψήφιος Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων στη Β Αθηνών.»