Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019

Σπύρος Σπύρου (Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων)

Σπύρος Σπύρου
Σπύρος Σπύρου
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, πρώην Περιφερειάρχης Ι.Ν.

«Ο κύβος ερρίφθη, ο αγώνας ξεκίνησε και θα είναι νικηφόρος γιατί έχουμε την θέληση και την ικανότητα για να πετύχουμε. Θέλουμε να προσφέρουμε, υπηρετούμε εδώ και χρόνια την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και θα συνεχίσουμε να την υπηρετούμε με αρχές και αξίες.

Εμείς υπηρετούμε μια ιδέα, ότι η τοπική κοινωνία δεν δέχεται υποδείξεις, πιέσεις, μεθοδεύσεις και διορισμούς, ότι η τοπική κοινωνία έχει το δικαίωμα να επιλέγει αυτούς που επιθυμεί να την υπηρετήσουν. Εμείς κατεβαίνουμε στις εκλογές με έναν δυνατό και ανεξάρτητο συνδυασμό.

Πράγματι, σε συζητήσεις που είχα με τη ΝΔ, μου έκανε διάφορες προτάσεις για να μην κατέβω ως ανεξάρτητος, μου είπαν ότι θα ήμουν χρήσιμος κάπου αλλού, αλλά η λογική του διορισμού δεν μου είναι αρεστή, η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ακηδεμόνευτη, οι πολίτες δεν είναι ιθαγενείς, οι πολίτες αποφασίζουν και τελικά ψηφίζουν.

Η δική μου διαδρομή είναι ασφαλώς μέσα στον χώρο της ΝΔ, δεν ακυρώνω την ιδεολογία μου, δεν πουλάω τις αρχές μου, αλλά από εκεί και πέρα οι πολίτες είναι αυτοί που επιλέγουν. Άλλωστε, ο νέος εκλογικός νόμος εκ των πραγμάτων προωθεί συνεργασίες και συνεννοήσεις, μόνο έτσι, θέλουμε δεν θέλουμε θα λυθούν τα όποια προβλήματα για να συγκροτηθεί μια πλειοψηφία.

Είμαστε απέναντι στη κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο νυν Περιφερειάρχης κ. Γαλιατσάτος εισπράττει τα όποια θετικά και την φθορά της κυβέρνησης, έχει το επίσημο χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, μας χωρίζουν πάρα πολλά, αλλά εμείς δεν είμαστε εχθροί με κανέναν.

Ο κ. Γαλιατσάτος ρώτησε την Κα Κράτσα αν θα παραμείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως αντιπολίτευση αν χάσει τις εκλογές και η ίδια ακόμα δεν έχει απαντήσει. Το ερώτημα δεν μπορεί να απευθύνεται σε εμένα, εμείς δεν είμαστε χθεσινοί, το έχω αποδείξει άλλωστε, ήμουν για πέντε χρόνια στην αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου και προσέφερα. Είναι υποχρέωση του καθενός μας να υπηρετεί την κοινωνία από εκεί που η ίδια τον επέλεξε.

Όποιος πιέζει τους υποψηφίους μου, θα αποκαλύπτεται, θα τον μαθαίνει η κοινωνία. Δεν είναι δημοκρατία αυτή η πρακτική, ούτε αχυράνθρωποι είμαστε, ούτε υποτελείς.

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις είναι μόνο για δημιουργία εντυπώσεων, δεν προσφέρουν τίποτα. Διαρροές και φήμες δεν λαμβάνονται σοβαρά υπ όψιν μου.

Η κυβέρνηση οφείλει να σκύψει στα προβλήματα της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ζακύνθου. Οφείλει να στελεχώσει με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το Νοσοκομείο, το οποίο εμείς είχαμε φτιάξει.»