Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (Βουλευτής Αχαΐας Δημοκρατικής Συμπαράταξης)

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου
Θεόδωρος Παπαθεοδώρου
Βουλευτής Αχαΐας Δημοκρατικής Συμπαράταξης

«Ο κ. Καμένος αποκάλυψε πολλά για τον κ. Κοτζιά και απειλεί ότι θα αποκαλύψει και άλλα, τους είπε ότι δεν θα βγάλουν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και θέλουν λοιπόν να του κλείσουν το στόμα. Αυτή η εικόνα είναι μια εικόνα παρακμής που βάζει νερό στον μύλο της Χρυσής Αυγής όταν κάνει λόγο για ευτελής Βουλή.

Η αλλαγή που επιχειρεί στον κανονισμό της Βουλής ο Πρόεδρος κ. Βούτσης, είναι καθαρά μια συναλλαγή. Ο κ. Καμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα και ο κ. Βούτσης προσπαθεί να σώσει το μίνιμουμ, να εξασφαλίσει δηλαδή την δυνατότητα στον κ. Καμένο να διατηρήσει τα προνόμια ενός αρχηγού κόμματος για να έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει όποτε θέλει στη Βουλή. Είναι στημένη αυτή η υπόθεση, ανάμεσα στον κ. Βούτση και στον κ. Καμένο.

Όλα αυτά αποτελούν φθορά στη δημοκρατία, παρακμή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο κ. Βούτσης δεν λειτουργεί ως Πρόεδρος της Βουλής, αλλά ως κομματικός Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι λάστιχο ο κανονισμός της Βουλής για να τον κάνει ότι θέλει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Όταν διαλύθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΟΤΑΜΙΟΥ ο κ. Θεοδωράκης έπαψε να θεωρείται αρχηγός κόμματος, δεν είδα την ίδια ευαισθησία από τον κ. Βούτση, όπως αυτή που τώρα δείχνει προς τον κ. Καμένο.

Στη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, εμείς θα σηκώσουμε πολύ ψηλά το θέμα. Δεν θα περάσει εύκολα αυτή πρωτοβουλία του κ. Βούτση, αν την πάρει τελικά. Φυσικά και θα ψηφίσουμε υπέρ μια πρότασης μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής.»