Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019

Παναγιώτης Σγουρίδης (Αντιπρόεδρος ΑΝΕΛ)

Παναγιώτης Σγουρίδης
Παναγιώτης Σγουρίδης
Αντιπρόεδρος ΑΝΕΛ

«Από τη στιγμή που έχουμε πέντε βουλευτές, έχουμε και Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι καθαρά θέμα ερμηνείας του κανονισμού της βουλής, ο κ. Φωκάς εντάχθηκε στους ΑΝΕΛ και κατά συνέπεια έχουμε Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Δεν είναι οι δέκα εντολές ο κανονισμός της Βουλής. Είμαι Βουλευτής από το 1989, την εποχή των απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων και τότε, ο αείμνηστος Τσαλδάρης, Πρόεδρος της Βουλής, λόγω των ειδικών συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί, άλλαξε τον κανονισμό της Βουλής.

Αν για παράδειγμα σήμερα, που υπάρχουν 16 ανεξάρτητοι Βουλευτές στο Κοινοβούλιο, οι έξι εξ αυτών αποφασίσουν να συγκροτήσουν μια Κοινοβουλευτική Ομάδα και μετά φύγει ένας εξ αυτών, τι θα σημαίνει; ότι τη μια μέρα θα έχουν Κ.Ο και την άλλη όχι; αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να λυθούν. Από τον αστερισμό των δύο μεγάλων κομμάτων, περάσαμε στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας και μετά θα περάσουμε στον αστερισμό των κυβερνήσεων α λα καρτ.

Προφανώς και ο κ. Τσίπρας, για να εξασφαλίσει την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, έκανε κάποιες unfear κινήσεις.

Η εμπιστοσύνη στις αγορές και στους επενδυτές, δεν εξαρτάται από την πολιτική σταθερότητα. Μόνο εδώ στον νότο θεωρούμε κάτι τέτοιο ως θέσφατο. Αν δεν γίνει ρύθμιση στα κόκκινα δάνεια, οι τράπεζες θα γίνουν ζόμπι.»