Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Stigma DJs
Mainstream
Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019

Γιάννης Πυλαρινός (Εκπρόσωπος Levante Ferries)

Γιάννης Πυλαρινός (Εκπρόσωπος Levante Ferries)

«Χθες Κυριακή στο δρομολόγιο των 11.00 και μετά την αναχώρηση του πλοίου «Mare di Levante» από το λιμάνι της Ζακύνθου, στα τρία ναυτικά μίλια ανοιχτά του λιμανιού, ο καπετάνιος ενημερώθηκε από τον μηχανικό για βλάβη στη μία εκ των δύο μηχανών του πλοίου και στη συνέχεια ενημέρωσε τους επιβάτες για αυτό το απρόσμενο γεγονός.

Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής και γενικότερα των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την ώρα ο καπετάνιος έκρινε ότι το πλοίο δεν μπορούσε να πάει με μία μηχανή μέχρι την Κυλλήνη. Παράλληλα οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν εκείνη την ώρα και οι ιδιαιτερότητες του λιμανιού της Ζακύνθου καθιστούσαν δύσκολη την άμεση επιστροφή στο λιμάνι, έτσι ο καπετάνιος αποφάσισε να αλλάξει ρότα το πλοίο και να κατευθυνθεί παράλληλα με την δυτική ακτογραμμή της Ζακύνθου μέχρι το ύψος των Αλυκών για να επηρεάζεται όσο το δυνατόν λιγότερο από τον έντονο κυματισμό. Τελικά κατά τις 15.00 το μεσημέρι, και αφού έπεσε η θάλασσα, το πλοίο επέστρεψε με ασφάλεια στο λιμάνι με τη μία μηχανή.

Για την εξυπηρέτηση των επιβατών της γραμμής και αφού αναπροσαρμόσαμε τα δρομολόγια έφτασε χθες στη Ζάκυνθο το «Fior di Levante» προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

Ζητάμε συγνώμη από τους επιβάτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν. Βλάβες μπορούν να συμβούν και είναι αυτονόητο ότι σε κάθε απόφαση μας προέχει η ασφάλεια των επιβατών.

Η βλάβη επιδιορθώθηκε και αυτή την ώρα με τις αρμόδιες αρχές και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου κάνουμε δοκιμαστικό, το πλοίο θα αναχωρήσει σήμερα κανονικά στις 14.30 το μεσημέρι.»