Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Stigma DJs
Mainstream
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019

Δημήτρης Κουτσογιάννης (Μέλος κίνησης γονέων Ζακύνθου για την παιδιατρική, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου)

Δημήτρης Κουτσογιάννης
Δημήτρης Κουτσογιάννης
Μέλος κίνησης γονέων Ζακύνθου για την παιδιατρική, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου

«Ως γονείς προσεγγίσαμε, έστω και αργά, το πρόβλημα της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Ζακύνθου.
Δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες την ώρα που έπρεπε και για αυτό έχει ευθύνες η διοίκηση, έβλεπε ότι παραιτούνται ο ένας Παιδίατρος μετά τον άλλον και δεν κινήθηκε άμεσα για να προσλάβει νέους Παιδιάτρους. Αν το προσωπικό της επιχείρησής μου δήλωνε παραίτηση μας, θα έκανα τα πάντα για να προσλάβω νέο προσωπικό.

Δεν λέω ότι δεν έχουν γίνει ενέργειες από την διοίκηση, αλλά αυτές οι ενέργειες είναι εκ των πραγμάτων αναποτελεσματικές.
Όπως μας ενημέρωσαν οι Παιδίατροι που κλήθηκαν με απόσπαση να έρθουν στη Ζάκυνθο, από άλλα νοσοκομεία, για να βοηθήσουν δήλωσαν και πήραν αναρρωτική άδεια με αποτέλεσμα να μην έρθουν ποτέ.

Πήραμε την πρωτοβουλία και συναντηθήκαμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με την διοίκηση, τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Βουλευτή Ζακύνθου και με ιδιώτες παιδίατρους. Θεωρώ ότι οι πολιτικοί προϊστάμενοι δεν είχαν έγκαιρα αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Ενημερωθήκαμε ότι έχει εκδοθεί το ΦΕΚ διορισμού της Παιδιάτρου κας Λαγάτουρα, όμως επίσημα ή ίδια δεν το έχει λάβει ακόμα, και δεν ξέρουμε αν τελικά και η ίδια αποδεχτεί τον διορισμό της. Δεν έχουμε ακόμα μιλήσει μαζί της, σκοπεύουμε να το κάνουμε,  θέλουμε να την ευχαριστήσουμε για την προσφορά της στην Παιδιατρική Κλινική.

Πρέπει άμεσα να έρθει στην παιδιατρική κλινική Παιδίατρος, επιστημονικά υπεύθυνος, ώστε εν συνεχεία και οι ιδιώτες Παιδίατροι, που πράγματι θέλουν να βοηθήσουν, να μπορέσουν να ενισχύσουν την Παιδιατρική κάνοντας κάποιες εφημερίες. Συναντηθήκαμε και με τον έμπειρο ιδιώτη Παιδίατρο κ. Λογοθέτη, ο οποίος μας είπε ότι οι ιδιώτες Παιδίατροι είναι πρόθυμοι να συνεισφέρουν, αρκεί στην Παιδιατρική να υπάρχει επιστημονικά υπεύθυνος.

Σε συνάντηση που είχαμε με τον Βουλευτή Ζακύνθου και πρώην Υπουργό κ. Κοντονή, μας είπε ότι πρώτος αυτός από όλους θέλει να λύσει το πρόβλημα και πως έχει κάνει κάποια ραντεβού με ιδιώτες Παιδιάτρους, με σκοπό αυτοί να ενταχθούν στο ΕΣΥ, αλλά καθ’ όσον τουλάχιστον εγώ γνωρίζω, δεν είναι πρόθυμοι στο να το κάνουν αυτό.

Δεν θα αφήσουμε το θέμα έτσι, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση θα ξανακατέβουμε στους δρόμους.

Έχουμε κλειστές ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα, κάτι εξαιρετικά προβληματικό και επικίνδυνο. Είμαστε στην εποχή έξαρσης της γρίπης και φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε τον σταυρό μας, για να μην υπάρξει ανάγκη για κάποιον συνάνθρωπό μας που θα ασθενήσει και θα χρειαστεί νοσηλεία σε ΜΕΘ.»