Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Stigma DJs
Mainstream
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019

Φώτης Κόττης (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου)

Φώτης Κόττης
Φώτης Κόττης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου

«Ασφαλώς και μας απασχολούν τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ζακύνθου, πιστεύω ότι οι τετραπλές κάλπες που σε λίγους μήνες θα στηθούν, δυστυχώς περισσότερο μπερδεύουν τα πράγματα, παρά τα διευκολύνουν. Προφανώς και κάθε πολιτική οντότητα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το θέμα, όπως άλλωστε και κάθε άλλο πρόβλημα προκύπτει. Πρέπει να αντιδράσουμε ως κοινωνία, ως πολίτες και γονείς για να διεκδικήσουμε τη λύση αυτών των ζητημάτων.

Αύριο Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα της «Λέσχης ο Ζάκυνθος» διοργανώνουμε ημερίδα παρουσίασης των Δράσεων του ΕΠΑνΕΚ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις»- «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας Εμπόριο - Εστίαση – Εκπαίδευση» & Μεταφορικό Ισοδύναμο.»

Τα νέα αυτά προγράμματα αφορούν επαγγελματικές ομάδες που αδικούνταν μέχρι σήμερα καθώς δεν είχαν δυνατότητα χρηματοδότησης, πρόκειται για τους τομείς της σίτισης, του λιανικού εμπορίου και των φροντιστηρίων, προγράμματα που δεν πρέπει να τα αγνοήσουν οι επιχειρηματίες. Αυτά τα προγράμματα θα τρέξουν για ένα δίμηνο, αλλά επειδή θα γίνει τροποποίηση του οδηγού, εκτιμώ ότι θα ξεκινήσουν να τρέχουν στα τέλη Φεβρουαρίου.

Στις πάγιες διεκδικήσεις των νησιωτικών επιμελητηρίων είναι η προστασία της νησιωτικότητας και είναι ευχάριστο που τώρα θεσμοθετήθηκε το μεταφορικό ισοδύναμο.
Η διαδικασία είναι απλή, ο πολίτης παίρνει έναν κωδικό μέσω του TAXIS και μέσω αυτού του κωδικού που χρησιμοποιεί κατά την έκδοση των εισιτηρίων, ανά τακτά χρονικά διαστήματα πιστώνεται ο τραπεζικός λογαριασμός που δηλώνει. Στο σύνολο μιας τετραμελούς οικογένειας, ο λογαριασμός πιστώνεται 16 φορές, δηλαδή τέσσερεις φορές ανά μέλος.

Όποιος δεν μπορέσει να παραβρεθεί στην εκδήλωση για να ενημερωθεί, στο Επιμελητήριο θα υπάρχει ενημέρωση για όλα.

Έχω πολύ δουλειά να κάνω στο Επιμελητήριο και δεν έχω στο μυαλό μου ως σκέψη να μετέχω στις επερχόμενες εκλογές.»