Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019

Χριστίνα Τετράδη (Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Δημοτικού Διαμερίσματος Λαγανά)

Χριστίνα Τετράδη
Χριστίνα Τετράδη
Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Δημοτικού Διαμερίσματος Λαγανά

«Ως επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και ως άνθρωποι, μας απασχολούν τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ζακύνθου. Ένας προορισμός που δεν έχει Νοσοκομείο, είναι ένας μη ασφαλής προορισμός. Μας ανησυχεί αυτή η κατάσταση, τόσο εμάς, όσο και τους τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν το νησί. Τα τελευταία χρόνια έχει χειροτερεύσει η κατάσταση, έχει επιδεινωθεί το θέμα της έλλειψης προσωπικού στο Νοσοκομείο.

Θα είναι δύσκολη η φετινή τουριστική χρονιά. Το Brexit έχει πλήξει τη Βρετανική αγορά, ενώ έχουμε την ανάκαμψη αγορών που είναι στη γειτονιά μας, όπως Τουρκία, Αίγυπτος και Τυνησία, που παρουσιάζουν αύξηση κρατήσεων σε ποσοστό 100%. Προβλέπω ότι δεν θα αποφύγουμε φέτος τη μείωση των αφίξεων που θα κυμαίνεται σε διψήφιο αριθμό.

Εμείς από την άλλη ως ξενοδόχοι κάνουμε ότι μπορούμε, με μειώσεις τιμών, αλλά διατηρώντας ένα υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών, παρότι ως κλάδος έχουμε πληγεί από την φορολογία.

Μου κάνει εντύπωση αυτό που γράφτηκε, ότι στη κοπή της πίτας των ξενοδοχειακών συλλόγων υπήρχε ένα πολύ κακό κλίμα. Είμαστε τέσσερεις σύλλογοι που συνεργαζόμαστε πάρα πολύ καλά, ήμουν παρούσα στο πάνελ της εκδήλωσης, για πρώτη φορά είχαμε τόσο κόσμο και κανείς δεν έφυγε νωρίτερα, πριν ολοκληρωθεί η εκδήλωση.

Θα οργανώσουμε μια ημερίδα για να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα, έρχεται καλοκαίρι με εκλογές και αυτό σίγουρα θα επηρεάσει την δημόσια διοίκηση, θα συζητήσουμε πως θα προλάβουμε την όποια ζημιά προκαλέσει η κακή εικόνα του νησιού στους επισκέπτες μας.»