Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Stigma DJs
Mainstream
Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019

Βαγγέλης Τσώλας (Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ζακύνθου)

Βαγγέλης Τσώλας
Βαγγέλης Τσώλας
Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ζακύνθου

«Ο αντιπρόεδρος του νοσοκομείου κ. Άκης Ποταμίτης, λέγοντας χθες ότι η κάλυψη της Παιδιατρικής ανά ημέρα και ανά γιατρό ήταν σε ποσοστό 2,2 παιδιά ουσιαστικά ήταν σαν να μας έλεγε ότι η Κλινική μπορεί να λειτουργήσει με δύο ή ακόμα και με έναν γιατρό.

Το 2018 έλαβαν ιατρική φροντίδα από τους παιδίατρους του νοσοκομείου μας 7.371 παιδιά, είχαμε 916 εισαγωγές στην παιδιατρική κλινική και περίπου 300 καισαρικές. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της εργασίας των Παιδιάτρων. Οι γιατροί αυτοί αντιμετωπίζουν εμβολιασμούς, επείγοντα, καισαρικές και τοκετούς, πέραν της νοσηλείας.

Ενεργή εφημερία ενός γιατρού, σημαίνει να βρίσκεται εντός Νοσοκομείου για ένα 24ωρο και την επομένη ημέρα πρέπει να φύγει για να ξεκουραστεί, αλλά αυτό για να ισχύσει πρέπει η Κλινική να έχει τέσσερεις γιατρούς όπως προβλέπεται κάτι που δεν συμβαίνει.  

Η Παιδιατρική Κλινική δεν έχει σήμερα Διευθυντή και μέχρι να προχωρήσει η διαδικασία με τον διορισμό της κας Λαγάτουρα, δεν πληροί ως Κλινική τα στάνταρτ που θέλουμε.

Η ΜΕΘ δεν είναι χρήσιμη μόνο για μετεγχειρητικές παρακολουθήσεις και για ασθενείς με προβλήματα υγείας που απαιτούν ειδικότητες γιατρών, που εμείς ως δευτεροβάθμιο νοσοκομείο δεν διαθέτουμε, την ΜΕΘ την χρειαζόμαστε και για σοβαρά περιστατικά επιπλοκών από την γρίπη, ή και για άλλες περιπτώσεις τις οποίες μπορούμε να διαχειριστούμε ως νοσοκομείο με τους γιατρούς που διαθέτουμε. Σκεφτείτε ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν πεθάνει σε όλη την Ελλάδα είκοσι άνθρωποι από την γρίπη. Θα σωθεί κόσμος αν λειτουργήσει η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο μας.»