Πέμπτη 23 Μαΐου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019

Αντώνης Νικολουδάκης (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Ξενοδόχος)

Αντώνης Νικολουδάκης
Αντώνης Νικολουδάκης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Ξενοδόχος

«Είναι η 3η φορά που κατεβαίνω σε εκλογές ως υποψήφιος και επέλεξα τον κ. Γάσπαρο, ως τον πιο έμπειρο από αυτούς που σήμερα διεκδικούν τον Δήμο. Με ενδιαφέρει ο συνδυασμός της εμπειρίας με τη δυναμική του νέου, αλλά πρωτίστως με ενδιαφέρει η αποτελεσματικότητα. Αν κατέβαινε υποψήφιος εκ νέου ο νυν Δήμαρχος κ. Κολοκοτσάς, ίσως να σκεφτόμουν διαφορετικά, όμως θα πρέπει να πω ότι επί δικής του θητείας, δεν στηρίχθηκαν τα θέματα του τουρισμού όπως θα έπρεπε. Ζήτησα από τον κ. Γάσπαρο εφόσον εκλεγεί, να δώσει όλα τα κατάλληλα εργαλεία για την προώθηση του τουρισμού και του είπα ότι σε αυτόν τον τομέα θέλω να βοηθήσω, σε θέματα τουρισμού και επιχειρηματικότητας και πήρα τις εγγυήσεις για όλα αυτά.

Είναι προτεραιότητα του συνδυασμού του κ. Γάσπαρου, αλλά και προσωπική μου προτεραιότητα, το θέμα της εξόρυξης των υδρογονανθράκων. Κακώς λέγεται ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Άκουγα πριν τον Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτο για το θέμα αυτό και περίμενα μια πιο δυναμική αντίδραση, όπως έκανε με την Frapport. Με παθητικό τρόπο θα έλεγα, αποδέχεται ότι είναι μια ειλημμένη κυβερνητική απόφαση η εξόρυξη. Παντού, σε παγκόσμιο επίπεδο, υπήρχαν και υπάρχουν κανόνες στις εξορύξεις πετρελαίου και όλοι πάντα έλεγαν ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαιτέρως αυστηρά, όμως αυτά ήταν και τα τελευταία τους λόγια πριν το ατύχημα. Είναι θέμα χρόνου να συμβεί ένα ατύχημα και στην περιοχή μας. Δεν είναι εθνική πολιτική η εξόρυξη πετρελαίου στο Ιόνιο, όπως για παράδειγμα θα μπορούσε κάποιος να πει για την Κύπρο ή έστω για το Αιγαίο. Έχει πλασματικά οφέλη για την κοινωνία και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους.

Ο κ. Κόκκορης ανέλαβε μόλις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τη ΔΕΥΑΖ και είναι προφανές ότι οι ευθύνες για τα προβλήματα ανήκουν στον πρώην Πρόεδρο κ. Άκη Κοντονή.
Έγιναν ενέργειες επί διοίκησης του κ. Κόκκορη προς την επίλυση θεμάτων, σταμάτησαν από το περασμένο καλοκαίρι να αγοράζουν με υδροφόρες νερό οι Ζακυνθινοί σε κάποιες περιοχές. Έγινε το έργο του διπλού αγωγού στο αποχετευτικό δίκτυο Πλάνου. Η ΔΕΥΑΖ πρέπει να εκμοντερνιστεί, θα πρέπει ο πολίτης να μπορεί να πληρώνει το τιμολόγιο μέσω τραπέζης, όπως γίνεται σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, θα πρέπει να διευρυνθεί, με ορίζοντα πενταετίας, το αποχετευτικό δίκτυο σε όλο το νησί και υπάρχουν τα κατάλληλα προγράμματα για αυτό.

Υπάρχει η πρόθεση να επαναπροσδιοριστεί η λειτουργία του ΦΟΔΣΑ. Είδαμε μια προβληματική αποκομιδή, που εξακολουθεί μέχρι και τώρα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι συγκεχυμένη η εικόνα για το τι γίνεται στον Λίβα, όπως την παρουσιάζει η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ, αλλά τα πρόστιμα που έπεσαν καταδεικνύουν ότι υπάρχουν ζητήματα. Δεν ήταν επιτυχημένη η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ, καθώς και η επιλογή αυτών των προσώπων που τον διοικούσαν από τον Δήμαρχο.

Δεν είναι βέβαιο ότι θα έχουμε φέτος μια καλή τουριστική χρονιά. Αυτή τη στιγμή, έχουμε μια μείωση κρατήσεων, όπου σε πανελλήνιο επίπεδο είναι στο 3,5% και στη Ζάκυνθο στο 4,5%. Εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη Ζάκυνθο ως τουριστικό προορισμό και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο Δήμος χρειάζεται να ξοδέψει χρήματα για τον τουρισμό, για την Πόλη της Ζακύνθου και τα μουσεία, δεν είναι μόνο το Ναυάγιο ο τουρισμός του νησιού μας. Πρέπει να στηριχθούν όλες οι δομές. Πρέπει άμεσα η νέα Δημοτική Αρχή, να ολοκληρώσει το πλάνο τουριστικής προβολής της Ζακύνθου στο εξωτερικό, κάτι που σχεδίασε η επιτροπή τουρισμού του Δήμου και που δυστυχώς δεν προχώρησε γιατί ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε. Το μεγαλύτερο κόστος προβολής της Ζακύνθου πρέπει να το επωμίζεται ο Δήμος, αλλά πρέπει να υπάρχει και η συνεργασία των ξενοδόχων, οι οποίοι επιτέλους, θα πρέπει να συνενωθούν σε έναν σύλλογο. Τέλος, πρέπει και στη Ζάκυνθο να ιδρυθεί ένας οργανισμός τουρισμού, που θα περιλαμβάνει όλους τους κλάδους που κερδίζουν από τον τουρισμό, όχι μόνο τους ξενοδόχους.

Είναι βέβαιο ότι με το νέο εκλογικό σύστημα θα πρέπει να συνεργαστούν κάποιες παρατάξεις. Εκτιμώ πως όποιος εκλεγεί, θα πρέπει να συνεργαστεί με όποιον χρειαστεί. Δεν πρέπει οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να μετατραπούν σε μισθοφόρους ή περιφερόμενους από τον έναν συνδυασμό στον άλλον.

Ο κ. Αγαλιανός είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, ενώ ο κ. Αρμένης γνωρίζουμε ότι έχει περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Ο δε κ. Γιαννάτος είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, άρα μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί μια συνεργασία με όλους, στο μέτρο του εφικτού.»