Πέμπτη 23 Μαΐου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019

Άκης Κοντονής (Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ιόνιο Δυνατά», Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΖ, Δημοτικός Σύμβουλος)

Άκης Κοντονής
Άκης Κοντονής
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ιόνιο Δυνατά», Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΖ, Δημοτικός Σύμβουλος

«Εκλέγομαι δημοτικός σύμβουλος αδιαλείπτως από το 1998, ποτέ δεν κοίταξα το προσωπικό μου συμφέρον, πάντα λειτουργούσα για το κοινό καλό και μετά από 20 χρόνια προσφοράς στην τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσισα να κατέλθω ως υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό της κας Κράτσα.

Εδώ και αρκετό καιρό είχα έρθει σε επαφή με στελέχη από τα κεντρικά της ΝΔ και είχα δηλώσει την πρόθεσή μου να θέσω υποψηφιότητά για Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, ξεκαθαρίζοντας ότι θα συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του προσώπου που θα επέλεγε ο πρόεδρος για την θέση του Περιφερειάρχη. Είχαμε συμφωνήσει σε όλα, αλλά τώρα, με τον νέο εκλογικό νόμο, δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα αφού πλέον ο Αντιπεριφερειάρχης, αποτελεί επιλογή του ίδιου του Περιφερειάρχη μεταξύ των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων. Η ΝΔ επέλεξε ως υποψήφια Περιφερειάρχη την συμπατριώτισσα μας κα Ρόδη Κράτσα και έτσι με χαρά θα συμμετέχω στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο της. Έχουμε συζητήσει με την κα Κράτσα, και έχουμε συμφωνήσει ότι ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου θα είναι αυτός που θα πάρει τις περισσότερες ψήφους, όλοι συμφώνησαν σε αυτό.

Στο ερώτημα αν η κα Κράτσα έχει εμπειρία στα αυτοδιοικητικά, απαντώ πως δεν χρειάζεται να είναι κάποιος επιστήμονας για να αντιληφθεί ποια είναι τα προβλήματα που ταλανίζουν την Ζάκυνθο, και ένα από αυτά τα προβλήματα σήμερα είναι η παραβατικότητα, η ανομία, προβλήματα που σίγουρα δεν μπορεί να λύσει η σημερινή κυβέρνηση.

Όταν κάποιος μιλά δημόσια και επιρρίπτει ευθύνες σε πρόσωπα, θα πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένος πριν το κάνει. Αναφέρομαι στα όσα είπε για εμένα ο κ. Νικολουδάκης για την θητεία μου ως προέδρου της ΔΕΥΑΖ, θεωρώ ότι ήταν άστοχες οι δηλώσεις του. Μάλλον το έχει καταλάβει και ο ίδιος και αν τον ρωτήσετε εκ νέου θα το διαπιστώσετε και εσείς.

Ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε πέρυσι στον Πλάνο με τα λύματα έχουν όλοι, και αυτοί που δεν τήρησαν τα ωράρια που είχαμε συμφωνήσει και η ΔΕΥΑΖ. Δεν ακολούθησαν οι ξενοδόχοι τις οδηγίες που τους είχαμε δώσει, αλλά θεωρώ ότι φέτος θα το κάνουν και θα πάνε όλα καλά. Εγώ πάντως, ως μέλος της ΔΕΥΑΖ, θα πρέπει να ξέρετε ότι ήμουν αρνητικός στην έκδοση νέων αδειών.
Το έργο του παράλληλου αγωγού που έγινε φέτος στο δίκτυο του Πλάνου, θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το ζήτημα με τα λύματα στην περιοχή. 

Πόσιμο νερό στη Ζάκυνθο θα δούμε μόνο με τη μέθοδο της αφαλάτωσης. Το 1999 που για πρώτη φορά συζητήθηκε το θέμα της αφαλάτωσης, ξέσπασε σάλος, δαιμονοποιήθηκε από πολλούς το ζήτημα, έλεγες τη λέξη αφαλάτωση και ο κόσμος ήθελε να σε σκοτώσει. Μιλάμε για τεράστιες αντιδράσεις, που δεν αντιλαμβάνομαι.
Όταν ένας επιχειρηματίας είχε ζητήσει να κάνει μια ιδιωτική αφαλάτωση, για την επιχείρησή του και ζήτησε για αυτό άδεια από το Δημοτικό Συμβούλιο έγινε ο κακός χαμός. Εγώ πάντως είμαι υπέρ της αφαλάτωσης.

Δεν δίνει άδειες η ΔΕΥΑΖ για ιδιωτικές γεωτρήσεις, αυτά είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και έχουν δοθεί στο παρελθόν τέτοιες άδειες.

Σε συνεργασία με την κα Κράτσα, τις επόμενες μέρες θα ολοκληρώσουμε το αναλυτικό μας πρόγραμμα, για το πώς θα βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, αλλά δεν θα μείνουμε μόνο εκεί θα πούμε και τον τρόπο με τον οποίο θα πετύχουμε αυτά που θέλουμε.

Είναι φίλος μου και καλό παιδί ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νιοτόπουλος και είχα μια πολύ καλή συνεργασία μαζί του. Θα πω ότι ήταν ένας καλός Αντιπεριφερειάρχης, όμως έκανε πέντε έργα στη Ζάκυνθο, αντί για δέκα που μπορούσε. Θα κριθεί για αυτό από τον Ζακυνθινό λαό.

Ο Δήμαρχος κ. Κολοκοτσάς ξέρει πολύ καλά ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση στη λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεν θα πω κάτι περισσότερο τώρα, όταν έρθει η ώρα θα μιλήσω, πάντως δεν ευθύνεται ο ίδιος, άλλοι ευθύνονται, οι οποίοι και τον παρέσυραν. »