Πέμπτη 23 Μαΐου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019

Διονύσης Πέττας (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Επανεκκίνηση Τώρα»)

Διονύσης Πέττας
Διονύσης Πέττας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Επανεκκίνηση Τώρα»

«Δικαίως οι νέοι άνθρωποι αποστρέφονται την πολιτική, όμως κάποια στιγμή, πρέπει και εμείς να βγούμε μπροστά, για να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, να δώσουμε λύση στα προβλήματα που βιώνουμε. Έτσι δημιουργήθηκε η «Επανεκκίνηση Τώρα», έτσι ενεργοποιηθήκαμε.

Δεν μας απασχολεί η ψήφος αντίδρασης απέναντι στο παλιό που προκάλεσε τα προβλήματα. Εμείς θέλουμε να δώσουμε λύσεις. Είναι σημαντική η εμπειρία, η οποία όμως εμπειρία δεν πρέπει να είναι απαραίτητα συνδεδεμένη με τη διοίκηση στα κοινά. Ο κάθε ενεργός πολίτης που ασχολείται με τα κοινά έχει την ανάλογη εμπειρία.

Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει το στάδιο της μετάβασης, κάτι που δεν συμβαίνει στο εξωτερικό. Η δημόσια διοίκηση δεν είναι έτοιμη για να έχει μια συνέχεια μετά από εκλογές. Άρα, το θέμα δεν είναι αν εμείς γνωρίζουμε στο τι θα παραλάβουμε ως μια νέα Δημοτική Αρχή, αυτά θα πρέπει να τα κατέχει η δημόσια διοίκηση, η οποία και σαφώς θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει απολύσεις προσωπικού. Πρέπει όμως το προσωπικό να λειτουργεί ανάλογα με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής που ζούμε.

Το παζλ που λέγεται Δήμος Ζακύνθου είναι τεράστιο, πρόκειται για έναν τεράστιο οργανισμό που είναι εξαιρετικά δύσκολο να διοικηθεί από ένα και μόνο πρόσωπο. Πρέπει να διαθέτει ειδικούς τομεάρχες.

Κάναμε αίτηση στον ΦΟΔΣΑ, εδώ και πάνω από έναν μήνα, να πάρουμε τα στατιστικά στοιχεία για την διαχείριση και απάντηση ακόμα δεν έχουμε πάρει. Είχα επισκεφθεί παλαιότερα τον Λίβα, ως μηχανικός, και τους είπα ότι εδώ πάμε να φτιάξουμε ένα λευκό όρος με τόσα δεματοποιημένα σκουπίδια. Με είχαν διαβεβαιώσει ότι το 2019 θα λειτουργούσε το εργοστάσιο, αλλά δεν έγινε τίποτα. Κωλυσιεργούν στον ΦΟΔΣΑ. Τα δέματα απορριμμάτων που έχουν συσσωρευθεί, καταδεικνύουν ότι δεν γίνεται σωστή διαχείριση, ότι το υπόλειμμα είναι πολύ περισσότερο από ότι θα έπρεπε. Χωρίς διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση, δεν γίνεται διαχείριση. Όσο συσσωρεύονται δέματα απορριμμάτων, τόσο κινδυνεύει το περιβάλλον. Κάποια στιγμή αυτά τα δέματα θα σκάσουν, θα αρχίσουν να ανοίγουν, και τότε θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Δεν λέμε όχι στον Λίβα, όμως εκεί πρέπει να ανεβαίνει το 5% του συνολικού όγκου των απορριμμάτων. Πρέπει και είναι υποχρεωμένες οι επιχειρήσεις να κάνουν διαλογή, αλλά πρέπει και εσύ να τους βοηθήσεις.
Πρέπει να αποδεχτούμε τον Λίβα, με τον ΧΥΤΥ και το εργοστάσιο εκεί. Αν πούμε πως πάμε σε άλλη περιοχή, όντως θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει επιδοτήσεις για μικρές βιολογικές μονάδες, αλλά δεν βλέπω κινητικότητα στον τόπο μας προς αυτή τη κατεύθυνση. Αυτό πρέπει να γίνει και στη Ζάκυνθο για να λυθεί το θέμα των λυμάτων.

Η εξόρυξη υδρογονανθράκων είναι μια δύσκολη υπόθεση. Οι υδρογονάνθρακες έχουν μπει στη ζωή μας και όλοι προσπαθούν να τους βγάλουν από τη ζωή μας. Θεωρώ ότι η ανάγκη για τους υδρογονάνθρακες θα εκλείψει σύντομα, και θα αναζητηθούν νέες εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Με καλύτερη οικονομική διαχείριση στον δήμο θα εξοικονομήσουμε πόρους ώστε να λύσουμε θέματα της καθημερινότητάς μας. Οι δημότες πρέπει να πληρώνουν τον Δήμο, για να πάρουν από τον Δήμο, αλλά πρέπει πραγματικά να πάρουν, να τους αποδείξουμε ότι υπάρχει ανταποδοτικότητα.

Ενδιαφερόμαστε για το τι λένε οι άλλοι συνδυασμοί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συνεργαστούμε και μαζί τους. Ελπίζουμε ότι οι Ζακυνθινοί θα επιλέξουν τις υγιής δυνάμεις. Θα εκλεγεί ένας Δήμαρχος και ένα Δημοτικό Συμβούλιο με 33 ανθρώπους που πρέπει να βοηθήσουν το νησί. Εμείς θα στηρίζουμε κατά περίπτωση και ανά θέμα που θα έρχεται προς ψήφιση. Δεν θα κάνουμε κανενός είδους συναλλαγή, με αντάλλαγμα μια θέση.

Ο Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής έχει συνδεθεί με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Θοδωρής Γαλιατσάτος έκανε κάποια βήματα σε ότι αφορά την πολιτική προστασία.
Η κα Κράτσα είναι αποστασιοποιημένη από την Ζάκυνθο.    
Ο Παύλος Κολοκοτσάς έχει συνδεθεί με την πιο δύσκολη δημαρχία των τελευταίων 25 ετών.»