Πέμπτη 23 Μαΐου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019

Ανδρέας Ρένεσης (Διευθυντής Μαιευτικής Κλινικής Νοσοκομείου Ζακύνθου)

Ανδρέας Ρένεσης
Ανδρέας Ρένεσης
Διευθυντής Μαιευτικής Κλινικής Νοσοκομείου Ζακύνθου

«Θεωρώ ότι μετά τον Λευτέρη Γιαννάτο, ο Αντώνης Κασσιμάτης θα μπορούσε να ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου για τον Δήμο Ζακύνθου, είναι αξιόλογος και αξιόπιστος.

Πριν ανακοινώσει δημοσίως, ότι δυστυχώς θα αποσυρόταν από την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Ζακύνθου ο Λευτέρης Γιαννάτος με ενημέρωσε τηλεφωνικά. Δεν τον ρώτησα για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση, γιατί από ότι κατάλαβα, ήταν σε μια συναισθηματική φόρτιση.

Είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί ο Λευτέρης, πιθανώς να απογοητεύτηκε από κάτι, δεν γνωρίζω τι συνέβη και δεν μπαίνω στο τρυπάκι των όποιον κομματικών ή άλλων αντιπαραθέσεων που ενδεχομένως υπάρχουν.
Βλέπω τους άλλους υποψήφιους Δημάρχους και λέω μακάρι να είχαμε άλλους δέκα Γιαννάτους. Δεν αλλάζει η άποψή μου για την ποιότητα του χαρακτήρα του Λευτέρη Γιαννάτου. Ποτέ δεν κοίταξε το προσωπικό του συμφέρον, είναι τίμιος, σοβαρός, εργατικός, και δεν είναι κατεργάρης. Με μια καλή ομάδα δίπλα του, θα μπορούσε να είχε εκλεγεί Δήμαρχος Ζακύνθου. Δεν ξεχνώ ότι ο Λευτέρης έδωσε μια τίμια και παλικαρίσια μάχη για το καλό του Νοσοκομείου Ζακύνθου.

Δεν νομίζω ότι η αποχώρηση του κ. Γιαννάτου, οφείλεται στην μη δημόσια υποστήριξη του Βουλευτή Ζακύνθου κ. Κοντονή. Είναι δικαίωμα του Βουλευτή Ζακύνθου να δώσει στήριξη ή όχι, σε όποιον θέλει ο ίδιος, αλλά είναι δικαίωμα και του κ. Γιαννάτου, να ζητά στήριξη στο ψηφοδέλτιό του, από πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Βουλευτή Ζακύνθου.  

Για μένα, ο Αντώνης Κασσιμάτης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο. Αποδείχτηκε, με τον αγώνα που έδωσε και για το Νοσοκομείο Ζακύνθου. Αγώνα έδωσε και ο Σταύρος Κοντονής, από μια άλλη θεσμική θέση, όπως αγώνα έδωσαν και άλλοι Υπουργοί.

Όταν ένας τόσο αξιόλογος άνθρωπος όπως ο κ. Γιαννάτος, αποχωρεί, σημαίνει ότι είμαστε σε μια περίοδο όπου η προεκλογική κατσαρόλα βράζει και μένει να δούμε τι τελικά θα βγάλει.

Σε όλους τους συνδυασμούς υπάρχουν τίμιοι και καλοί άνθρωποι. Λέω στους Ζακυνθινούς να ψηφίσουν νέους ανθρώπους, φτάνει πια με τους παλιούς.

Εγώ δεν είμαι ούτε αριστερός, ούτε κομμουνιστής, ούτε δεξιός, είμαι αντιφασίστας και μπορώ να συνεργαστώ με τον οποιονδήποτε πολιτικό χώρο, πλην του φασιστικού.

Δηλώνω εργάτης της υγείας και θα ήθελα να έπαιρνα μία εβδομάδα άδεια από την δουλειά μου για να μπορούσα να ζήσω από κοντά, αυτά που βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί που καθαρίζουν τις δικές μας βρωμιές. Θα ήθελα να γύρναγα τη Ζάκυνθο με μια σκουπιδιάρα.

Σε μια προηγούμενη συνέντευξή μου, είχα πει ότι ο Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Ζακύνθου κ. Άκης Ποταμίτης, είχε κάνει λάθος στα όσα είχε πει για την Παιδιατρική Κλινική, και για κάποια στατιστικά στοιχεία που είχε αναφέρει. Η αναφορά του ήταν για μια εποχή κατά την οποία στην Παιδιατρική εργάζονταν τέσσερεις Παιδίατροι και όχι για το σήμερα όπου είναι μόνο η Κα Λαγάτουρα. Του ζητώ συγνώμη λοιπόν για αυτή την παρανόησή μου, ζητώ συγνώμη από τον φίλο μου Άκη Ποταμίτη.

Είναι κωμικοτραγικό να ακούς ότι διώκεται πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Παύλος Καψαμπέλης. Είναι αστείο κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει καμία πολιτική δίωξη. Υπάρχουν στελέχη της ΝΔ που εργάζονται στο Νοσοκομείο Ζακύνθου που δεν τα έχει πειράξει κανείς. Ούτε πιστεύω ότι ο κ. Καψαμπέλης είναι ο άνθρωπος, που όπως λένε κάποιοι, έχει τη δύναμη και κινεί τα νήματα. Αν είναι έτσι γιατί δεν κατεβαίνει στις εκλογές να δούμε τι θα κάνει; Αφήστε τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου, είπαμε οι γιατροί είναι ένα κονκλάβιο, είναι μια ιδιαίτερη κάστα ανθρώπων, εύκολα διαχειρίσιμη.»