Πέμπτη 23 Μαΐου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019

Θοδωρής Καμπίτσης (Περιφερειακός Σύμβουλος, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος)

Θοδωρής Καμπίτσης
Θοδωρής Καμπίτσης
Περιφερειακός Σύμβουλος, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

«Ξεκίνησα την πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση ως Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αρκαδίων, όπου για δύο χρόνια διετέλεσα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνεχεία έθεσα υποψηφιότητα και εκλέχθηκα περιφερειακός σύμβουλος, κυρίως λόγω του Λευτέρη Νιοτόπουλου, ενός ανθρώπου που με ενέπνευσε. Πολλά τα ταξίδια όλα αυτά τα χρόνια στην Κέρκυρα, πολύ κούραση και έτσι πλέον αποφάσισα να βοηθήσω τον τόπο μου κατεβαίνοντας στις Δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Αρμένη, τον οποίο και γνωρίζω εδώ και 40 χρόνια, είμασταν συμμαθητές. Ο Γιώργος Αρμένης έχει μια πορεία στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι έμπειρος, συνθετικός, συναινετικός και θεωρώ ότι μπορεί να προσφέρει.

Το σκέφτηκα πολύ πριν θέσω υποψηφιότητα, όλοι οι σημερινοί Υποψήφιοι Δήμαρχοι, πλην του κ. Γάσπαρου, επικοινώνησαν μαζί μου και μου πρότειναν συνεργασία.
Μεταξύ αυτών με τους οποίους μίλησα, ήταν και ο κ. Ν. Αρετάκης. Από την συζήτηση που είχα μαζί του μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που θέλει να προσφέρει, αλλά που δεν ξέρει που πατά και που βρίσκεται. Τη μια έλεγε ότι μιλά με τη ΝΔ, την άλλη με τον ΣΥΡΙΖΑ, την άλλη ότι περίμενε την στήριξη και των δύο. Δεν τα αντέχω αυτά, όπως δεν αντέχω και το μεγάλο εγώ του καθενός, ότι «εγώ είμαι και κανένας άλλος».

Είχα αρχικά αποφάσισει να συμμετέχω στον συνδυασμό του κ. Γιαννάτου, αφού θεωρούσα ότι άξιζε να του δοθεί μια ευκαιρία  διοίκησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, του είχα βρει ακόμα και υποψήφιους που θα πλαισίωναν το ψηφοδέλτιό. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ότι υπήρχε ένα περίεργο κλίμα στον συνδυασμό, ότι ίσως κάποιοι τον κρατούσαν με κάποιον τρόπο, ή δεν μπορούσε και ο ίδιος να πεταχτεί μπροστά, τελικά αφού είδα ότι δεν προχωρούσε το όλο πράγμα, αποφάσισα να αποσυρθώ. Το αν ο Λευτέρης Γιαννάτος έφαγε τρικλοποδιές από κάποιον, ή κάποιους, αυτό αφορά τον ίδιο και δεν θα το πω εγώ. Πιστεύω όμως πως ο καθένας οφείλει πριν ξεκινήσει τον αγώνα του να ξέρει που βαδίζει, πρέπει να ξέρει πως έχουν τα πράγματα, ότι δεν είναι εύκολα και πως αν δηλώνεις ανεξάρτητος, δεν περιμένεις και δεν έχεις ανάγκη την στήριξη κανενός. Βαδίζεις με την δική σου προσωπικότητα.

Για μένα το βασικό δεν είναι ποιος Δήμαρχος θα εκλεγεί, αλλά ποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα εκλεγούν. Είναι απίθανο από την πρώτη Κυριακή να εκλεγεί αυτοδύναμος Δήμαρχος, άρα θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ τριών ή και τεσσάρων συνδυασμών. Πρέπει λοιπόν να πάνε πίσω οι όποιες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος, να πάει πίσω το εγώ του καθενός και να πάει μπροστά το εμείς, δεν γίνεται διαφορετικά. Μόνο αν εκλεγούν οι άξιοι, δεν θα έχουμε βόλεμα καρεκλών, παιχνίδια κάτω από το τραπέζι, κουμπαριές και διάφορα τέτοια. Μόνο αν εκλεγούν οι άξιοι, θα υπάρχει συνέπεια λόγων και προγραμμάτων, για να γίνει επιτέλους κάτι καλό για τον τόπο μας.

Ακούω πολλούς να λένε ότι η Ζάκυνθος δεν έχει τους πολιτικούς που της αξίζουν. Μα όλοι εμείς τους εκλέγουμε, ο Ζακυνθινός λαός ψηφίζει, αυτός αποφασίζει και αυτός έχει την ευθύνη. Δεν έρχονται ψηφοφόροι από την Πελοπόννησο και ψηφίζουν για εμάς.

Το να βρίζεις, να μηδενίζεις και να μειώνεις τους άλλους για να μπορέσεις να τους φτάσεις είναι κάτι που απεχθάνομαι. Δεν πρέπει να προσπαθείς να μειώσεις τον άλλον για να ωφεληθείς εσύ, οφείλεις εσύ ο ίδιος να προσπαθήσεις να ανεβάσεις το επίπεδό σου για να γίνεις καλύτερος.

Την περίοδο που ήμουν στην Περιφέρεια, έδωσα πραγματική μάχη για να γίνει πράξη η παράδοση του νέου Δημοτικού θεάτρου. Έπρεπε ήδη να έχει παραδοθεί και όχι να πετά ο ένας το μπαλάκι στον άλλον.
Το νέο Δημοτικό θέατρο θα γίνει μια κυψέλη πολιτισμού, όπως σήμερα είναι το θέατρο Σαρακηνάδου. Για να λειτουργήσει σωστά, χρειάζεται ανθρώπους τεχνοκράτες, που θα έχουν διοικητική γνώση, πρέπει επίσης να δημιουργηθεί μια επιτροπή από ανθρώπους που ασχολούνται με τον πολιτισμό και που πραγματικά μπορούν να προσφέρουν, υπάρχουν στη Ζάκυνθο τέτοιοι άνθρωποι. Οι αποφάσεις πρέπει να είναι συλλογικές.

Δυστυχώς έχει αποδειχτεί, πως όποτε αναλαμβάνουν να διοικήσουν οργανισμούς του Δήμου, όπως ο ΦΟΔΣΑ ή η ΔΕΥΑΖ, άνθρωποι που δεν έχουν την απαραίτητη γνώση, τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Αν διοικηθεί σωστά το νέο θέατρο, ο πολιτισμός θα ανθίσει. Υλικοτεχνικά, το νέο Δημοτικό θέατρο είναι ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας.

Στην Περιφέρεια στηρίζω τον Θοδωρή Γαλιατσάτο και τον Λευτέρη Νιοτόπουλο, τον οποίο θεωρώ εξαιρετικό άνθρωπο. Δηλώνω ότι δεν είμαι ενταγμένος σε κανένα κόμμα.

Ο Θοδωρής Γαλιατσάτος ήθελε να κάνει πολλά και θα μπορούσε να κάνει περισσότερα.
Ο Λευτέρης Νιοτόπουλος λατρεύει τη Ζάκυνθο.
Εύχομαι καλή επιτυχία στην Κα Κράτσα.
Ο Σπύρος Σπύρου είναι ένας καλός φίλος που λέει καλά ανέκδοτα.
Ο Σταύρος Κοντονής πρόσφερε αρκετά στη Ζάκυνθο.
Ο Παύλος Κολοκοτσάς είναι αδικημένος, του καταλογίζουν ευθύνες που δεν του αναλογούν.
Ο Γιάννης Αγαλιανός ξέρει την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο Διονύσης Γάσπαρος έχει προσφέρει πολλά στη Ζάκυνθο από τον χώρο της Ιατρικής.
Ο Χαράλαμπος Λιβέρης είναι ένα νέο παιδί με πολλές φιλοδοξίες.
Δεν γνωρίζω τον Χρήστο Πάστρα.
Ο Νικήτας Αρετάκης θέλει να προσφέρει στον τόπο του.
Εύχομαι στον Αλέξη Τσίπρα να δρομολογήσει τα πράγματα με καλύτερο τρόπο για το καλό του τόπου.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πίστεψε σε κάτι διαφορετικό και δεν του βγήκε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γόνος.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: