Πέμπτη 23 Μαΐου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Παναγιώτης Αβράμης (Yποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Πρόεδρος ΔΕΥΑΖ)

Παναγιώτης Αβράμης
Παναγιώτης Αβράμης
Yποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Πρόεδρος ΔΕΥΑΖ)

«Το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές προϋποθέτει μια νέα κουλτούρα, αυτή των συνεργασιών. Από πέρυσι, αυτό έλεγα τόσο εγώ, όσο και ο Νίκος Ακτύπης, στον συνδυασμό μας «Μαζί για την Ζάκυνθο», στον οποίο ακόμα ανήκω, με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου. Με την προοπτική των συνεργασιών, είχαμε ζητήσει να γίνει μια διεύρυνση, να κατατεθεί μια συγκροτημένη νέα πρόταση προς την κοινωνία και να αναζητήσουμε το πρόσωπο που θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας.
Προκρίναμε το εμείς και όχι το εγώ, που τελικά πρόταξε ο κ. Αρμένης και αυτός ήταν ο λόγος που τόσο εγώ, όσο και ο Νίκος Ακτύπης, δεν τον ακολουθήσαμε. Την ίδια ώρα, τα περισσότερα στελέχη του συνδυασμού «Μαζί για τη Ζάκυνθο» που πλέον άλλαξε όνομα και λέγεται «Μαζί αλλάζουμε τη Ζάκυνθο» δεν συμπορεύονται με τον κ. Αρμένη.

Ο κ. Αρμένης κάνει λόγο για διεύρυνση, αλλά εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο, εκτός και αν λέγοντας διεύρυνση εννοεί το πρόσωπο του κ. Γιάννη Κόκλα, στελέχους της νυν Δημοτικής Αρχής και Αντιδημάρχου Αρκαδίων, που καθόσον γνωρίζω θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιό του.

Άκουσα τον κ. Γάσπαρο να λέει ότι αποφάσισε να κατέβει στις εκλογές, όταν έμαθε ότι ο Δήμαρχος κ. Κολοκοτσάς δεν θα κατέβει. Από που προκύπτει αυτό; Μέχρι σήμερα, επισήμως, δεν έχει δηλώσει ο Δήμαρχος ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μαζί με τον Νίκο Ακτύπη, αναζητήσαμε το σχήμα εκείνο που θα ακολουθούσε τις επιταγές του νέου εκλογικού συστήματος. Σε αυτό το πλαίσιο, έγιναν κάποιες συζητήσεις του κ. Ακτύπη με τον κ. Ν. Αρετάκη. Στην μία και μοναδική συνάντηση που είχα εγώ με τον κ. Αρετάκη, τον ενημέρωσα για διάφορα ζητήματα, κυρίως θέματα που άπτονται της ΔΕΥΑΖ. Περαιτέρω, δεν συζήτησα τίποτα άλλο με τον κ. Αρετάκη, ούτε τον προέτρεψα να κατέβει στις δημοτικές εκλογές.

Επέλεξα τον κ. Αγαλιανό για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα, διότι με δική του προτροπή ασχολήθηκα για πρώτη φορά με τα κοινά από το 2002. Ο Γιάννης Αγαλιανός δεν ήταν μόνο ο Δήμαρχος της Πόλης, θυμίζω ότι ήταν και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ, και στήριξε όλους τους Δήμους. Αυτό αποδεικνύεται, τόσο από τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του, του πρώην Δημάρχου Ελατίων κ. Ακτύπη, αλλά και του πρώην Δημάρχου Λαγανά κ. Μαρούδα, ο οποίος στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Αγαλιανού. Ήταν ένας δίκαιος, αποτελεσματικός και συναινετικός Δήμαρχος ο Γιάννης Αγαλιανός, ο οποίος έκανε και πολλά έργα. Σήμερα, βλέπουμε να υλοποιούνται έργα όπως αυτό του νέου Δημοτικού θεάτρου, που ήταν ένα όραμα του ιδίου, πριν από 19 χρόνια. Έκανε το τεράστιο έργο της αποχέτευσης που ανέπτυξε όλη την Πόλη.

Συμμετέχω τόσο στη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ ως εκλεγμένο μέλος, όσο και στη Νομαρχιακή του ΚΙΝ.ΑΛ. ως ορισμένος, όπως και τα υπόλοιπα μέλη.
Η απόφαση της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ ήταν ξεκάθαρη, στις δημοτικές εκλογές στηρίζει τα στελέχη μας σε κάθε συνδυασμό.
Η Νομαρχιακή του ΚΙΝ.ΑΛ στη Ζάκυνθο έκανε μία συνεδρίαση, στην οποία δεν είχα τη δυνατότητα να συμμετάσχω, και αποφάσισε να στηρίξει τον κ. Αρμένη. Η Νομαρχιακή του ΚΙΝ.ΑΛ όφειλε να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διαδικασία αν ήθελε να στηρίξει κάποιον συνδυασμό, η διαδικασία αυτή προβλέπεται από εγκύκλιο που έχει σταλεί από τα κεντρικά, δυστυχώς δεν την ακολούθησε. Έπρεπε η Νομαρχιακή του ΚΙΝ.ΑΛ να ενημερώσει τα κεντρικά για το ποιον συνδυασμό προτείνει για στήριξη και σε κεντρικό επίπεδο θα έπαιρναν την απόφαση. Δεν υφίσταται απόφαση από τα κεντρικά του ΚΙΝ.ΑΛ για στήριξη σε κάποιον συνδυασμό. Είχαμε επίσης πει, ότι για να έβγαινε μια απόφαση στήριξης σε τοπικό επίπεδο, έπρεπε αυτό να γινόταν από την ολομέλεια, με τη συμμετοχή όλων των μελών. Δεν έγινε όμως ούτε αυτό.

Θέλω να δω λοιπόν, ποια θα είναι η επίσημη στήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ, σε πρόσωπα που το 2015 γύρισαν την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ, που έφυγαν, πήγανε στο ΠΟΤΑΜΙ και τη ΔΗΜΑΡ και επανεμφανίσθηκαν στο ΚΙΝ.ΑΛ από το πουθενά.

Ο κ. Αγαλιανός, σε συνέντευξη του στο σταθμό σας το 2014, όντως είχε πει ότι δεν ήθελε να έχει καμιά σχέση με το τότε ΠΑΣΟΚ, όμως ουδέποτε είπε «ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ» και προκαλώ όποιον λέει το αντίθετο να ακούσει ολόκληρη την συνέντευξη. Θυμίζω ότι ο κ. Αγαλιανός είναι ενεργό μέλος του ΚΙΝ.ΑΛ.

Στον συνδυασμό του κ. Αρμένη, μετέχουν πρόσωπα από το ΛΑΟΣ, από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπουμε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κάποτε στήριζαν Κολοκοτσά, να στηρίζουν τώρα Αρμένη. Καλά κάνουν, αλλά όλοι κρίνονται και ο λαός ξέρει.

Πράγματι, είχαμε κοντραριστεί στο δημοτικό συμβούλιο και ως συνδυασμός «Μαζί για τη Ζάκυνθο» και εγώ προσωπικά με τον κ. Τσίπηρα, και τον κ. Μυλωνά, αλλά συνεργαστήκαμε κιόλας. Η αντιπαράθεση είναι κάτι καλό, γιατί μπορεί να παράξει έργο, όπως τελικά έγινε με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Εγώ μόνο σε δύο θέματα δεν βάζω νερό στο κρασί μου. Σε θέματα διαφθοράς και σε θέματα οικονομικής διαχείρισης του Δήμου. Είχα στηρίξει την κα Βυθούλκα, για οικονομικά ζητήματα που αφορούσαν τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, απέναντι στην όσα έλεγε τότε η πρόεδρος κα Μουζάκη όπως είχα στηρίξει και τον πρώην πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ κ. Α. Ξένο. Ήμουν ο μόνος τότε από τον συνδυασμό που στάθηκα απέναντι, και μάλιστα βρέθηκα απέναντι και σε στελέχη του συνδυασμού μας, οι οποίοι ήθελαν μια πιο ήπια αντιπολιτευτική γραμμή.

Πρέπει τώρα να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις του παρελθόντος, να μην μπαίνουμε συνέχεια στη διαδικασία του τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Οι πολίτες σήμερα περιμένουν προτάσεις για να λυθούν τα προβλήματα που τους απασχολούν. Ας γίνει τώρα μια αντιπαράθεση προτάσεων για να βγει κάτι καλό.

Πρέπει να στηρίξουμε τα νέα παιδιά, να βγουν μπροστά και να δούμε νέο αίμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εμείς ως συνδυασμός, μόνο μία μάχη δίνουμε, αυτή για να κερδίσουμε τις εκλογές. Δεν μας απασχολούν οι προσωπικές νίκες. Καλώ τους πολίτες να επιλέξουν τους άριστους και όχι τους αρεστούς.

Ο Βουλευτής οφείλει να συνεργάζεται με όλους αφήνοντας στην άκρη κουβέντες του καφενείου. Ο Σταύρος Κοντονής θα κριθεί στις Βουλευτικές εκλογές.
Εύχομαι καλή επιτυχία στις εκλογές στον Θοδωρή Γαλιατσάτο.
Συνεργάστηκα με τον κ. Σπύρου, ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, συγκρουστήκαμε, αλλά αναγνωρίζω ότι βοήθησε για να φτιαχτεί ο νέος κεντρικός αγωγός ύδρευσης.
Η κα Κράτσα υπηρέτησε την Ευρωβουλή και της εύχομαι να βοηθήσει από την θέση που θα την κατατάξει ο λαός.
Με τον Λευτέρη Νιοτόπουλο γνωριζόμαστε από το 1996, είναι ένας καλός φίλος.
Ο Παύλος Κολοκοτσάς είναι ο Δήμαρχος Ζακύνθου και ο Διονύσης Γάσπαρος ένας πολύ καλός γιατρός.
Ο Χαράλαμπος Λιβέρης, όπως και ο ίδιος διακηρύττει, είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας.
Ο Νικήτας Αρετάκης με το σχολείο που έχτισε έχει βοηθήσει την Ζάκυνθο.
Ο Γιάννης Αγαλιανός τολμά, είναι συναινετικός, στηρίζει τις συνεργασίες, αλλά αν χρειαστεί σπάει και αυγά για το καλό της Ζακύνθου.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: