Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (22:00 - 24:00)
Stigma Djs
Stigma Playlist
Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019

Αναστάσιος Μαρίνος (Υποψήφιος Δήμαρχος Ζακύνθου, επικεφαλής συνδυασμού «Πορεία Προόδου», πρώην Αντιδήμαρχος Αλυκών)

Αναστάσιος Μαρίνος
Αναστάσιος Μαρίνος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ζακύνθου, επικεφαλής συνδυασμού «Πορεία Προόδου», πρώην Αντιδήμαρχος Αλυκών

«Το λέγαμε και δεν μας πίστευε κανείς, το κάναμε πράξη, δημιουργήσαμε ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο.

Ο Ζακυνθινός λαός πόνεσε πολύ τα τελευταία χρόνια και θέλουμε να τον ανακουφίσουμε. Το γνωρίζουν πολύ καλά οι Ζακυνθινοί πως όλα αυτά τα χρόνια που πολιτεύομαι ποτέ δεν κοίταξα το προσωπικό μου συμφέρον. 

Τα τελευταία χρόνια έμαθε ο πολίτης πως είναι το ξύλο και από ένα αριστερό χέρι.

Οι προτάσεις που δίνουμε στην κοινωνία έχουν ήδη κοστολογηθεί, οι περισσότερες εξ αυτών μπορούν να υλοποιηθούν με ελάχιστα χρήματα, θα ακολουθήσουν και άλλες. Τα έχουμε υπολογίσει όλα, έχουμε μια ομάδα τεχνοκρατών εκτός Ζακύνθου, οι οποίοι μας εμπιστεύονται και εργάζονται για εμάς αμισθί.
Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε και άλλα ονόματα που θα ενταχθούν στο ψηφοδέλτιό μας, δυνατά ονόματα.

Πριν πολλά χρόνια, όταν προσπαθούσα να φέρω κοντά την Ελλάδα με την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, με είχαν κατηγορήσει διάφοροι. Όπως τότε, με τον ίδιο τρόπο και τώρα, ξέρω ότι με αυτούς που έχω μιλήσει, δεν θα με προδώσουν.

Αν η εξόρυξη των υδρογονανθράκων δεν είναι προς το συμφέρον των Ζακυνθινών, δεν θα γίνει.

Η Ζάκυνθος δεν έχει πετρελαιοπηγές, αλλά έχει κάτι ακόμα πιο πολύτιμο, το νερό, ένα φυσικό αγαθό για το οποίο την αποκλειστική ευθύνη έχει ο Δήμος. Θα φροντίσουμε να παίρνουν όλοι νερό από το δίκτυο του Δήμου, θα εφαρμόσουμε τον νόμο.
Εμείς είμαστε υπέρ των λιμενοδεξαμενών και κατά της αφαλάτωσης. Καλώ τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ κ. Κόκκορη, και τον Αντιπρόεδρο κ. Κοντονή, να μας δώσουν όλα τα στοιχεία της επιχείρησης ύδρευσης.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι θα μας υποδείξουν που θα τοποθετήσουμε ανεμογεννήτριες, θα κάνουμε διαβούλευση για αυτό.

Θα ρίξουμε μεγάλο βάρος στη πυροπροστασία και θα φροντίσουμε να μην ανάψει ξανά σπίθα στο νησί. Αν παραστεί ανάγκη, όλοι οι υδρομεταφορείς θα είναι στο πλευρό της Πυροσβεστικής 24 ώρες το 24ωρο. Από τα όσα έχω πληροφορηθεί κάποιοι είχαν κλειστά τα τηλέφωνά τους.

Δεν θα χαθούν οι χρηματοδοτήσεις των υπό εξέλιξη έργων όταν θα καταργήσουμε τον ΦΟΔΣΑ και την ΔΕΥΑΖ, αντιθέτως θα διπλασιαστούν. Ρωτήστε αυτούς που διοίκησαν τους συγκεκριμένους φορείς, για ποιον λόγο θα τους καταργήσουμε.

Οι Πολωνοί μου έλεγαν τότε ότι έχουν δική τους μέθοδο για την διαχείριση των απορριμμάτων, την οποία και εφαρμόζουν ήδη σε άλλα κράτη της Ε.Ε. Αυτή την λύση των Πολωνών την προωθούν ήδη άλλοι δέκα Δήμοι σε όλα την Ελλάδα. Αν είχαμε προχωρήσει μαζί τους όταν έκανα τις επαφές τότε θα είμασταν οι πρώτοι που θα τις εφαρμόζαμε στην Ελλάδα.
Ακόμα περιμένουν αυτοί οι άνθρωποι του εργοστασίου επεξεργασίας των απορριμμάτων της Πολωνίας, τον Δήμαρχο κ. Κολοκοτσά να καταθέσει τις προτάσεις του.

Με όσους μιλούσα για τον Λίβα, όλοι μου έλεγαν το ίδιο πράγμα, πως είναι μια τελειωμένη υπόθεση, να μην ασχολούμαι άλλο. Μιλούσα με τον πρώην Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τον κ. Παναγιωτόπουλο, αλλά και με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Καπετάνιο, και οι δύο μου έλεγαν να μην το ψάχνω άλλο.
Γιατί έκλεισε την πόρτα στους Πολωνούς ο Υπουργός κ. Φάμελος; Την επόμενη μέρα των εκλογών θα μάθει ο ίδιος το γιατί.
Αν ήταν στη θέση του κ. Φάμελου, ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Κοντονής, θα είχε προχωρήσει το πλάνο με τους Πολωνούς. Η τωρινή κυβέρνηση δεν έχει βοηθήσει. Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα εξετάσει διαφορετικά τα πράγματα.

Διώξανε την λύση των Πολωνών γιατί δεν υπήρχαν δώρα και ούτε πρόκειται να υπάρξουν. Δεν υπήρχαν δωράκια, ούτε υπήρχαν 18, ή 20, ή 40 εκατομμύρια ευρώ. Για αυτό διώξανε αυτή την πρόταση, δεν την άφησαν ούτε μία μέρα για να δούμε πως λειτουργεί αυτή η λύση.

Ο Λίβας δεν υπάρχει, υποσχόμαστε ότι το νησί θα είναι καθαρό με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί, και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Εμείς θα ιδρώσουμε και οι Ζακυνθινοί θα πατήσουν πάνω μας.

Σήμερα η διαχείριση των απορριμμάτων στοιχίζει πάνω από 150 ευρώ τον τόνο. Είναι ήδη στον Λίβα, πάνω από τον υδροφόρο ορίζοντα, 60-80 χιλιάδες δεματοποιημένα απορρίμματα που έχουν σκιστεί.

Με εμάς στο δήμο την επόμενη μέρα των εκλογών, οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στον ΦΟΔΣΑ. Όπως προσωποποιήθηκε το πρόστιμο στην ποδοσφαιρική ομάδα του Κατασταρίου έτσι θα προσωποποιηθούν και τα πρόστιμα στον ΦΟΔΣΑ, δεν θα τα πληρώσει ο Ζακυνθινός λαός.

Τι συμβαίνει και δεν γίνεται έλεγχος στην ομάδα ανακύκλωσης; Πολλά υποψιάζομαι.

Δεν είναι θέμα γνωριμιών οι χρηματοδοτήσεις έργων, ή το να παίρνεις Ευρωπαϊκά προγράμματα. Είναι θέμα να σου έχουν εμπιστοσύνη οι κατάλληλοι άνθρωποι και να έχεις μια ομάδα που θα εργάζεται για να μην χάνονται αυτά τα προγράμματα.

Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την Εκκλησία για να αξιοποιήσουμε το Ναυάγιο. Μάλλον και εκεί δεν προχώρησε η αξιοποίηση, γιατί δεν υπήρχαν δωράκια, και σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρομαι στην Εκκλησία.

Τα τελευταία χρόνια το Νοσοκομείο Ζακύνθου λειτουργεί μόνο λόγω του φιλότιμου κάποιων ανθρώπων. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν κάποιος, και ποιος, έστησε μαγαζί στο Νοσοκομείο. Ο γιατρός δεν είναι επιστήμονας, είναι καλός εργάτης. Ασφαλώς και η διοίκηση έχει μια ευθύνη, δεν πρέπει να ακούει μόνο τους ανωτέρους της, πρέπει να ακούει και τον πολίτη.
Όταν ήταν κλειστά τα χειρουργεία, ποιος βρέθηκε στο Υπουργείο Υγείας; Εγώ πήγα στον κ. Ξανθό και απαίτησα να ανοίξουν τα χειρουργεία. Με άκουσε ο Υπουργός, το έκανε και τον ευχαριστώ δημόσια για αυτό.

Θα ασχοληθούμε και με τους πολύτεκνους, που αυτά τα χρόνια έχουν πονέσει πολύ.
Ψάξαμε κτήρια για να στηθεί ένα ΚΑΠΗ πρότυπο. Έχουμε ήδη βρει τρία κτήρια και θέλουμε να επιλέξουμε το καλύτερο.
Θα δρομολογήσουμε με ελάχιστα χρήματα δύο mini bass κόστος για να εξυπηρετούν την 3η ηλικία.

Με το νοικοκύρεμα θα βελτιωθούν τα οικονομικά του Δήμου.

Αναγκάστηκα στις προηγούμενες εκλογές και στήριξα κάποιους, οι οποίοι τελικά κοίταξαν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον, και λυπάμαι πολύ για αυτό. Η συκοφαντία και η ζήλεια δεν είναι περιουσιακά μου στοιχεία.

Εμείς ευελπιστούμε να εκλεγούμε από την πρώτη Κυριακή. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε θα κάτσουμε να αποφασίσουμε από κοινού, αν και με ποιον θα συνεργαστούμε. Αυτή τη στιγμή πάντως έχουμε αποκλείσει τους πάντες για μια πιθανή συνεργασία. Ο Ζακυνθινός λαός θα επιλέξει τι θα γίνει, τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι πολύ θετικά και πιστεύουμε σε μια έκπληξη στις εκλογές.

Εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση με όλους αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια είχαν θέσεις ευθύνης στη Ζάκυνθο. Εμείς είμαστε κομμάτι της κοινωνίας.»

     


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: