Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (22:00 - 24:00)
Stigma Djs
Stigma Playlist
Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019

Διονύσης Γάσπαρος (Υποψήφιος Δήμαρχος Ζακύνθου, επικεφαλής συνδυασμού «Ενωτική Ζακυνθινή Κίνηση», πρώην Νομάρχης-πρώην Βουλευτής Ζακύνθου)

Διονύσης Γάσπαρος
Διονύσης Γάσπαρος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ζακύνθου, επικεφαλής συνδυασμού «Ενωτική Ζακυνθινή Κίνηση», πρώην Νομάρχης-πρώην Βουλευτής Ζακύνθου

«Δεν θα κρίνω εγώ τον κ. Κοντονή, ο λαός ξέρει να κρίνει και θα τον κρίνει, όπως θα μας κρίνει όλους.
Εγώ δεν υπήρξα ποτέ φίλος με τον κ. Κοντονή. Άλλοι υπήρξαν φίλοι με τον Βουλευτή Ζακύνθου, όπως ο κ. Αγαλιανός.

Τόσο ο κ. Καρακάς, όσο και ο κ. Κάνδηλας, αλλά και εγώ, ξέρουμε που ανήκουμε ιδεολογικά και που ψηφίζουμε. Αυτά που λέγονται, ότι μιλάμε με κολακευτικά λόγια για τον Βουλευτή Ζακύνθου κ. Κοντονή, επειδή έχουμε κάποιου είδους συμμαχία μαζί του, τα καλλιεργούν αυτοί, που τα κάνουν. Κάποιοι προσπαθούν να βγάλουν από την μύγα ξύγκι. Τις επόμενες ημέρες θα βγουν στη δημοσιότητα πολλά.

Ανήκουμε σε έναν γνωστό πολιτικό χώρο, έχουμε δώσει μάχες σε αυτόν τον χώρο και έχουμε εκλεγεί. Προσωπικά έχω ελεγχθεί και έχω υποφέρει από τον ΣΥΡΙΖΑ, καλό είναι λοιπόν να ρωτήσετε άλλα στελέχη της ΝΔ για το πως αυτοί κρίνουν τον κ. Κοντονή. Ψάξτε άλλους που παίζουν παιχνίδια, αυτούς που αλλού ανήκουν και αλλού πάνε. Εμείς είμαστε παρόντες στις εκλογές, χωρίς να χρειάζεται να εμπλακούμε σε κανένα παιχνίδι.

Εγώ σαν ψηφοφόρος, ψηφίζω ΝΔ. Από ότι έχω καταλάβει, ο κ. Κοντονής θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Αρετάκη, άρα δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.
Ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Κοντονής έκανε προσπάθειες για το καλό της Ζακύνθου, όπως ανάλογες προσπάθειες έκανε και ο Δήμαρχος κ. Κολοκοτσάς, ο οποίος πυροβολήθηκε από μέσα, εκτελέστηκε εκ των έσω.

Υπάρχουν μερικοί νεοδημοκράτες που θέλουν να απαλλαγούν από τα όποια δικά τους προβλήματα, και στηρίζουν άλλον υποψήφιο Δήμαρχο, επιλογή τους είναι. Είναι όμως και επιλογή της κοινωνίας ποιον θα στηρίξει, ή ποιο θα είναι το μέλλον της ΝΔ στη Ζάκυνθο.
Αν κάποιοι νεοδημοκράτες πήγαν στον κ. Αγαλιανό, θα το έκαναν γιατί θα έχουν τους λόγους τους. Μπορεί ιδεολογικά ο κ. Αγαλιανός να είναι πιο φιλελεύθερος από εμένα, δεν ξέρω, ψάχνω δικαιολογίες και εγώ.

Μετά λύπης μου βλέπω μια εκστρατεία ύβρεων και λάσπης κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εγώ δεν θα ακολουθήσω αυτή την πορεία που έχουν χαράξει άλλοι.
Το 1983, τόσο εγώ, όσο και ο κ. Καψαμπέλης, πήγαμε στον αείμνηστο Μοθωναίο και στον αείμνηστο Πυλαρινό, να πάρουμε την άδεια τους για να κατέβουμε στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου. Αυτό λέγεται ήθος, και αυτό λείπει σήμερα από την Ζάκυνθο.

Επειδή η διοίκηση θέλει σοβαρότητα, γνώση, εμπειρία και διάθεση, να κάτσουμε όλοι μας σε ένα τραπέζι και να συνεννοηθούμε. Ο Κλεισθένης, ανάμεσα στα τόσα μειονεκτήματα που έχει, διαθέτει και ένα προτέρημα. Διέλυσε αυτό που λέγεται πλειοψηφία και μας καλεί όλους να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να τα βρούμε, παλιοί και νέοι, αλλιώς θα βουλιάξουμε όλοι μαζί.

Θα ψάξουμε την αιτία που προκάλεσαν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από την Περιφέρεια στον ΦΟΔΣΑ και αν προκύψουν ευθύνες σε κάποιους, τα πρόστιμα θα προσωποποιηθούν. Αν ασκείς διοίκηση κάπου και με τα δικά σου λάθη έπεσαν πρόστιμα στον Δήμο, τότε γιατί να επωμιστεί αυτά τα πρόστιμα ο Δήμος και κατ’ επέκταση ο πολίτης; Άρα, αν αποδειχτεί ότι η διοίκηση υπέπεσε σε λάθος, λειτούργησε εκτός νόμου, τότε είναι λογικό να προσωποποιηθεί ένα πρόστιμο, και αυτό ισχύει για όλους τους φορείς, όχι μόνο για τον ΦΟΔΣΑ αλλά και για την ΔΕΥΑΖ.

Κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στη Ζάκυνθο, εγώ βλέπω μόνο τα προβλήματα.
Όλοι οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες της Ζακύνθου βλέπουν με σοβαρότητα αυτές τις εκλογές. Είχα πει ότι μπορεί να δούμε και άλλα ψηφοδέλτια από σοβαρούς οικονομικούς παράγοντες. Για την ώρα δεν το έχουμε δει αυτό.
Αυτή την στιγμή, ο μόνος υποψήφιος Δήμαρχος που έχει ήδη ανακοινώσει 33 ονόματα στο ψηφοδέλτιό του είμαι εγώ, ίσως και ο κ. Αρμένης.

Όταν κάνω κάτι, το κάνω με σοβαρότητα. Δεν με νοιάζει ο τίτλος, ποτέ δεν με ένοιαξε. Ακόμα και αν χάσω στις εκλογές, ή καταταγώ 2ος, 3ος, ή 4ος, θα παραμείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: