Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (22:00 - 24:00)
Stigma Djs
Stigma Playlist
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Στέλιος Μποζίκης (Πρώην Δήμαρχος Ζακύνθου)

Στέλιος Μποζίκης
Στέλιος Μποζίκης
Πρώην Δήμαρχος Ζακύνθου

«Ο κ. Αρετάκης εδοξάσθη κρυπτόμενος και γελοιοποιήθηκε εμφανιζόμενος.

Η πρόσφατη ανακοίνωση του κ. Αρετάκη βρίθει από γελοιότητες και ανακρίβειες, ξεκινά με τεμενάδες προς τον Κοντονή. Λειτουργεί ως πολιτικός εκπρόσωπος του κ. Κοντονή στη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αναφέρει ότι ενεκρίθησαν πιστώσεις κατόπιν παρεμβάσεων του Βουλευτή Ζακύνθου και πρώην Υπουργού κ. Κοντονή. Τον ρωτώ λοιπόν, ποιες πιστώσεις ήρθαν στη Ζάκυνθο κατόπιν παρεμβάσεων του κ. Κοντονή. Αυτά τα περί δικών μου ενεργειών, θυμίζουν εποχή Μυριδάκη.

Αναρωτιέμαι, ο κ. Κοντονής ενδιαφέρεται για την έντιμη και αποδοτική διαχείριση, μόνο των χρημάτων εκείνων που ο ίδιος διεκδίκησε για τη Ζάκυνθο; Γιατί κανονικά ως Βουλευτής Ζακύνθου, θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για τη σωστή διαχείριση του συνόλου των χρημάτων που έρχονται στη Ζάκυνθο.

Ο κ. Αρετάκης κάνει αναφορά για 700 εκατομμύρια ευρώ που ήρθαν στη Ζάκυνθο τα τελευταία 12 χρόνια. Που τα βρήκε αυτά τα 700 εκατομμύρια;
Από τα 12 χρόνια διαπλοκής που ο κ. Αρετάκης αναφέρει στην ανακοίνωσή του, τα 8 ήμουν Δήμαρχος οπότε η ανακοίνωση αυτή, αν και δεν με αναφέρει προσωπικά, με θίγει. Τον καλώ να βγει δημόσια και να ονοματίσει αυτά τα σκάνδαλα. Τον καλώ να μας πει σε ποια σκάνδαλα αναφέρεται και σε ποια εγώ ή οι συνεργάτες μου εμπλεκόμαστε.
 Ο συνδυασμός μας δικαιώθηκε για πολλά ζητήματα. Ως δήμαρχος διεκδίκησα και έφερα κάποια χρήματα στη Ζάκυνθο. Ποια άλλα λεφτά ήρθαν στο νησί την εποχή των μνημονίων;

Το 2011, οι συνολικές οφειλές των τότε 6 Καποδιστριακών Δήμων που παρέλαβα, ήταν 13 εκατομμύρια ευρώ. Όταν παρέδωσα τον ενιαίο Δήμο Ζακύνθου, το 2014, οι οφειλές μειώθηκαν σε 6 εκατομμύρια ευρώ, άρα που ζημίωσα εγώ τον Δήμο;

Έχει μπει ο κ. Κοντονής και πάλι στην πολιτική μάχη, είτε μόνος του, είτε μαζί με τον κ. Αρετάκη και άρχισε ο πόλεμος της λάσπης. Αυτό που κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ με την λάσπη θα το πληρώσουν ακριβά.

Ο Στέλιος Μποζίκης τελείωσε από την πολιτική, αλλά αυτοί οι κύριοι θα πληρώσουν. Εδώ δεν παίζουμε, είμαι οικογενειάρχης και επαγγελματίας, έφυγα φτωχότερος από την πολιτική. Είμαι λευκός σε αδικήματα απιστίας, απάτης, ή κατάχρησης δημοσίου χρήματος και δεν έχω καμιά δικαστική εκκρεμότητα εις βάρος μου. Έχω αποφασίσει να αποσυρθώ από την πολιτική με αξιοπρέπεια και δεν σκοπεύω να επανέρθω αλλά δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με κατηγορεί αδίκως.
Θα πάω στη δικαιοσύνη τον κ. Αρετάκη, δεν μπορεί να τους τσουβαλιάζει όλους και να τους καταδικάζει.

Πριν περίπου έναν μήνα, έβγαλε μια παρόμοια ανακοίνωση και ο κ. Κοντονής, που ούτε λίγο, ούτε πολύ έλεγε ότι εμείς βουλιάξαμε τον Δήμο. Τα ίδια επαναλαμβάνει τώρα και ο κ. Αρετάκης. Είναι γελοίο, αφού όπως αποδεικνύεται, τα έχει βρει με τον κ. Κοντονή να λέει ότι τα έχει καλά και με τη ΝΔ.
Μιλά με καλά λόγια για τον κ. Κοντονή ο κ. Αρετάκης, θυμίζω ότι και ο Κοντονής κάποτε μίλαγε με καλά λόγια για τον Κολοκοτσά και μετά προσπάθησε να τον βάλει φυλακή.

Ο ίδιος ο κ. Αρετάκης είχε πει δημόσια, ότι δεν θα φτιαχνόταν το σχολείο στις Βολίμες χωρίς εμένα. Εγώ έκλεισα το σχολείο στο χωριό μου, στις Μαριές, για να φτιάξει ο κ. Αρετάκης το σχολείο στις Βολίμες.

Γιατί ο κ. Αρετάκης αναφέρεται στην ανακοίνωσή του μόνο στη τελευταία 12ετία; Γιατί αφήνει απέξω την εποχή Τσαγκαρόπουλου, όταν αποδεδειγμένα τότε υπήρξε η απόλυτη διαφθορά, με παράνομα δάνεια εκατομμυρίων; Γιατί το κάνει αυτό ο κ. Αρετάκης; Προφανώς το κάνει κατόπιν εντολής του κ. Κοντονή.

Επίσης λέει ότι δεν θα παίρνει τον μισθό του Δημάρχου, η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να διαλέξει τι θέλει ο κ. Αρετάκης, τον μισθό του Δημάρχου ή την σύνταξή του; Γιατί είναι γνωστό ότι με βάση το νόμο δεν μπορεί να παίρνει και τα δύο. Το να λέει λοιπόν ο κ. Αρετάκης ότι δεν θα παίρνει τον μισθό του, είναι κάτι γελοίο.

Έχω αποφασίσει να στηρίξω στις εκλογές τον Γιώργο Αρμένη, όχι μόνο γιατί είναι ο συνεχιστής του συνδυασμού μας, αλλά γιατί έχει εμπειρία, έχει προσφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση, διαθέτει τα προσόντα για να είναι ο επόμενος δήμαρχος και πιστεύω ότι θα είναι.

Από την άλλη, τιμώ τον Γιάννη Αγαλιανό, ο οποίος και αυτός συκοφαντήθηκε ως Δήμαρχος. Αν δεν περάσει στον δεύτερο γύρω των εκλογών ο Γιώργος Αρμένης, θα βγω δημόσια και θα στηρίξω Γ. Αγαλιανό.   

Δεν έπρεπε να κατέβει στις εκλογές ο Διονύσης Γάσπαρος, έπρεπε να παραμείνει γιατρός. Δεν έπρεπε να κατέβει σε μια σίγουρη κατ’ εμέ ήττα.

Τιμώ τον Χαράλαμπο Λιβέρη, προέρχεται από μια εξαιρετική οικογένεια.

Δεν έχω ιδιαίτερη άποψη για τον Χρήστο Πάστρα.

Ο Λευτέρης Γιαννάτος αποφάσισε να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα πληρώνει τις επιλογές του.

Τιμώ το ΚΚΕ, είχαμε μια έντιμη συνεργασία κάποτε.

Ο Αναστάσιος Μαρίνος είναι ένα πολύ καλό παιδί, αλλά το να ζητά την ψήφο των Ζακυνθινών, όταν επί χρόνια δεν πήγαινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρότι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος, είναι κάτι το αντιφατικό.

Παρότι είμαι ΠΑΣΟΚ και θα το στηρίξω σε όλες του τις εκφάνσεις, στην Περιφέρεια θα ψηφίσω την κα Ρόδη Κράτσα. Πρέπει επιτέλους να εκλέξουμε μια Ζακυνθινιά, να κάνουμε εμείς επιτέλους το κουμάντο στην Περιφέρεια. Η κα Κράτσα είναι έμπειρη και μπορεί να προσφέρει.

Ο Σπύρος Σπύρου έκανε άσχημα πράγματα για τη Ζάκυνθο, σε σχέση με τον Λίβα. Ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κατάσταση που βιώσαμε με την διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο Θοδωρής Γαλιατσάτος είναι ΣΥΡΙΖΑ και αυτό αρκεί. Υπάρχει σε όλη την Ελλάδα ένα αντι ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟ μέτωπο, μια έντονη δυσαρέσκεια. Η τιμωρία και η Νέμεσις είναι κοντά για τον ΣΥΡΙΖΑ.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: