Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (22:00 - 24:00)
Stigma Djs
Stigma Playlist
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019

Αλέξανδρος Αλεξάκης (Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ΚΙΝ.ΑΛ)

Αλέξανδρος Αλεξάκης
Αλέξανδρος Αλεξάκης
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ΚΙΝ.ΑΛ

«Έχουμε ανακοινώσει το 50% του ψηφοδελτίου μας σε όλα τα Ιόνια Νησιά, πλην της Ζακύνθου. Την επόμενη εβδομάδα, μετά το συνέδριο του ΚΙΑΝΛ, θα βρίσκομαι στη Ζάκυνθο και θα ανακοινώσουμε τους πρώτους 6 υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους στην Ζάκυνθο.

Ο πολιτικός χώρος στον οποίο και ανήκω από μικρό παιδί, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, με συνεχιστή του σήμερα το ΚΙΝ.ΑΛ, είναι ο χώρος που έφερε από την ίδρυσή του, πραγματικές ανατροπές στην χώρα, και δεν απεμπολώ τις όποιες ευθύνες έχει.

Πλέον, κάτι αρχίζει να κινείται στο ΚΙΝ.ΑΛ, οι άνθρωποι που βρήκαν ένα αποκούμπι στον ΣΥΡΙΖΑ και εξαπατήθηκαν, τώρα επιστρέφουν σε εμάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ καπηλεύθηκε κάποια συνθήματα του παρελθόντος και τελικά απογοήτευσε. Το κομβικό σημείο είναι να πείσουμε αυτόν τον κόσμο για να επιστρέψει δυναμικά το ΚΙΝ.ΑΛ στην κεντρική πολιτική σκηνή. Πρέπει να έχουμε ένα ρεαλιστικό αφήγημα και προτάσεις που να πείθουν.

Ο Κλεισθένης φέρνει μια νέα κουλτούρα, αυτή των συνεργασιών. Αυτό είναι κάτι που με κάνει χαρούμενο και ένας από τους λόγους που μετέχω στις εκλογές. Θεωρώ ότι ίσως χρειαστεί συνεργασία ακόμα και τριών συνδυασμών, για να υπάρξει Περιφερειακή Αρχή.
Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός για να μπω στη διαδικασία του με ποιον θα συνεργαστώ ή όχι. Είμαι κεντροαριστερός, αλλά δεν βλέπω μόνο ιδεολογικά τις συνεργασίες.

Πέραν της υποψηφιότητας του κ. Γαλιατσάτου στα Ιόνια Νησιά, και της κας Δούρου στην Αττική, ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να βρει επικεφαλής στις άλλες Περιφέρειες.

Θέλω νέους ανθρώπους δίπλα μου, ανθρώπους που κινούνται στη κοινωνία, που δουλεύουν όπως και εγώ. Θέλω ανθρώπους με επιστημονική κατάρτιση και διάθεση να προσφέρουν. Η δική μας δυναμική είναι οι προτάσεις μας και το προοδευτικό πρόσημο που θα δώσουμε.

Ο κ. Γαλιατσάτος κουβαλά την φθορά της κυβέρνησής του.
Είναι αξιόλογη η Κα Κράτσα, την σέβομαι, αλλά δεν πιστεύω ότι έχει και τις λύσεις.

Το πρόβλημα των βουνών με τα Σκουπίδια στην Κέρκυρα, θα το νιώσουμε δυστυχώς και στη φετινή τουριστική σεζόν. Δεν έχει βρεθεί καμιά λύση. Το κομμάτι των απορριμμάτων αφορά μεν την Δημοτική Αρχή, όμως μπορεί και η Περιφέρεια να συνδράμει με προτάσεις.

Έχουμε μείνει πίσω σε πολλά ζητήματα, λόγω της αποχώρησης του κ. Χειμαριώτη, αλλά τώρα τρέχουμε να καλύψουμε μια καθυστέρηση τριών μηνών, τρέχουμε να ανακοινώσουμε υποψηφίους, να κλείσουμε το ψηφοδέλτιό μας και να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: