Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τρίτη, 09 Απριλίου 2019

Διονύσης Ακτύπης (Πρόεδρος Σωματείου επαγγελματικών τουριστικών σκαφών Βορειοδυτικής Ζακύνθου)

Διονύσης Ακτύπης
Διονύσης Ακτύπης
Πρόεδρος Σωματείου επαγγελματικών τουριστικών σκαφών Βορειοδυτικής Ζακύνθου

«Το Ναυάγιο είναι πρώτος τουριστικός προορισμός ως ανοιχτός και όχι ως κλειστός. Θέλουμε είναι ανοιχτό το Ναυάγιο, με προϋποθέσεις και με τάξη, βάση και της μελέτης του κ. Λέκκα.

Η μελέτη του κ. Λέκκα αναφέρει ελεύθερη πρόσβαση, ελεγχόμενη πρόσβαση και τη δίνει την δυνατότητα για να βρίσκονται ταυτόχρονα 1.100 άτομα στην παραλία του Ναυαγίου. Το πόση ώρα θα προσεγγίζει ένα σκάφος το Ναυάγιο, είναι δουλειά του Λιμεναρχείου και όχι του Δήμου. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε με οικονομικά και τεχνικά μέσα, ακόμα και να προσλάβουμε ένα άτομο που θα επιβλέπει.

Χρειάζεται πολιτική απόφαση από τον Δήμο που θα κοινοποιηθεί στον Λιμενάρχη και με ένα νέο ΦΕΚ θα γίνει άρση της απαγόρευσης προσέγγισης του Ναυαγίου. Μετά πρέπει να γίνει μια σύσκεψη που θα καθορίζει το πως θα προσεγγίζουμε τα σκάφη στην παραλία.

Είχαμε και μια μελέτη του ΙΓΜΕ, που ήταν ένα έκτρωμα, έλεγε ότι πρέπει να απαγορεύεται το μπάνιο λόγω ρύπανσης του περιβάλλοντος. Τι δουλειά έχει το ΙΓΜΕ να μιλά περί ρύπανσης;
Εμείς, οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούμαστε επί χρόνια στην περιοχή, είμαστε οι πρώτοι που ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον.

Συμφωνώ με την πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για σύνταξη μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά εδώ έχουμε το ΙΓΜΕ να μην αναφέρει ότι υπάρχει κίνδυνος από κατολισθήσεις, αλλά να μιλά για το κολύμπι.

Γιατί αναφέρονται κάποιοι μόνο για τους πιθανούς κινδύνους στο Ναυάγιο; Κάποιοι από εμάς φεύγουμε από το λιμάνι για την Κυλλήνη, και φεύγουμε από έναν βουλιαγμένο τραπεζοειδή. Γιατί δεν μιλάνε για τον τραπεζοειδή; Πολλά ακούγονται, δεν θέλω να πιστέψω ότι κάποιοι θέλουν να δώσουν κλειστό το Ναυάγιο σε κάποιους, τώρα που τελειώνουν κάποια δικαστήρια.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: