Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

Ρούλα Ντάσιου-Σούφη (Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Με Αρετή και Τόλμη για την Ζάκυνθο»)

Ρούλα Ντάσιου-Σούφη
Ρούλα Ντάσιου-Σούφη
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Με Αρετή και Τόλμη για την Ζάκυνθο»

«Ζω στη Ζάκυνθο με την οικογένεια μου τα τελευταία 14 χρόνια. Νιώθω Ζακυνθινή, αν και κατάγομαι από την Ηλεία. Έχω σπουδάσει διοίκηση μονάδων υγείας και πρόνοιας, δούλεψα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα και στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκίνησε μέσα από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, ενώ με μια ομάδα που δημιουργήσαμε, ασχοληθήκαμε και με το θέμα των παιδικών χαρών.
Με την πολιτική ασχολούμαι για πρώτη φορά. Θα προτιμούσα να ασχολούνται οι υποψήφιοι με τα θετικά στοιχεία που ο καθένας διαθέτει, και όχι με τα αρνητικά των αντιπάλων τους. Προσωπικά δεν έχω διαπιστώσει στην πολιτική κάποιου είδους διαπλοκή, αντίθετα όμως διαπιστώνω μια αδιαφορία.
Αποφάσισα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση γιατί έχω διαθέσιμο χρόνο και θέλω να προσφέρω. Δεν έχω αυτοσκοπό να εκλεγώ Δημοτική Σύμβουλος, αλλά έχω τη διάθεση να προσφέρω, το έχω ήδη κάνει και θα το κάνω στην συνέχεια με όποιο τρόπο μπορώ.

Ο κ. Αρετάκης είναι άξιος σεβασμού, έχει προσφέρει πολλά στη Ζάκυνθο, έχω διαπιστώσει ότι είναι διατεθειμένος να καταθέσει ακόμα και την ψυχή του για αυτόν τον τόπο, έχει ικανότητες, και θεωρώ τυχερή τη Ζάκυνθο που έχει έναν τέτοιο άνθρωπο, είναι ένα φαινόμενο, είναι μια επιβλητική παρουσία, δεν είναι προσωποκεντρικός, είναι όμως επιβλητικός και έχει ηγετικές ικανότητες.

Υπάρχουν τομείς ευθύνης εντός του συνδυασμού που εξειδικεύονται σε συγκεκριμένα θέματα, συζητάμε με τον κ. Αρετάκη για όλα, και ο ίδιος θέλει μια τεκμηριωμένη πρόταση από τον κάθε ένα από εμάς, την οποία επεξεργάζεται και εν συνεχεία την συζητά. Ο κ. Αρετάκης στο παρελθόν ως μηχανικός, είχε συνεργαστεί με πολλές δημόσιες υπηρεσίες, έχει εμπειρία και έχει αποδείξει ότι μπορεί να ελίσσεται και να φέρνει αποτελέσματα.

Η λειτουργία μιας παιδικής χαράς είναι κατά κύριο λόγο αρμοδιότητας του Δήμου. Από εκεί και πέρα, το Λιμενικό Ταμείο έφτιαξε μια μικρή παιδική χαρά και ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την κατασκευή μιας ακόμη πίσω από το Πνευματικό Κέντρο. Είμαστε πολύ κοντά στην υλοποίηση αυτού του έργου. Η παιδική χαρά στο Κρυονέρι είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Εκεί υπάρχει ένα πρόβλημα με την ιδιοκτησία, την οποία διεκδικεί ο Δήμος και το ΤΑΙΠΕΔ. Μίλησα στην Πάτρα με παράγοντα του ΤΑΙΠΕΔ και μου είπαν ότι αν είχαν ένα έγγραφο από τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, τον Λιμενάρχη και έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών, θα κινούσαν τις διαδικασίες για την παραχώρηση αυτού του χώρου αφού πρόκειται για θέμα εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος. Ενημέρωσα για όλα αυτά τον Δήμο και έναν Περιφερειακό Σύμβουλο.

Ο κ. Κολοκοτσάς στον απολογισμό του είχε πει ότι έχει προγραμματίσει να διαθέσει 800 χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή είκοσι παιδικών χαρών και καθ’ όσον γνωρίζω υπάρχει χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, ύψους 227 χιλιάδων ευρώ, χρήματα που έχουν έρθει στη Ζάκυνθο. Ο Δήμαρχος είχε πει αρχικά ότι τον Μάρτιο θα γινόταν η προκήρυξη για την ανάδειξη αναδόχου κάτι που δεν έγινε. Μετά έμαθα ότι είπε για τον Απρίλιο, μένει να το δούμε.

Ήμουν παρούσα στην συνάντηση του συνδυασμού μας με τους Διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου η οποία διήρκησε δύο ώρες, και από την οποία αποχώρησα λίγο πριν ολοκληρωθεί. Από ότι πληροφορήθηκα, ενημερωθήκαμε από τον Δήμο ότι δεν θα κάνουν περίφραξη του χερσαίου χώρου πάνω από το Ναυάγιο, όσο δεν είναι εξασφαλισμένη μια διέξοδος προς το δάσος, για τον κίνδυνο κάποιας πυρκαγιάς. Μας είπαν δηλαδή ότι δεν σκοπεύουν να δώσουν προς χρήση τον χώρο πάνω από το Ναυάγιο.

Θα ήθελα να προσφέρω στον Δήμο, ασχολούμενη με τα θέματα της καθημερινότητας, να έχουμε ελεύθερους χώρους με πράσινο, παιδικές χαρές, καθαρούς δρόμους και πεζοδρόμια, να μπορούμε να πηγαίνουμε με ασφάλεια στα χωριά μας.

Όλοι οι συνδυασμοί έχουν νέα πρόσωπα που δηλώνουν ότι έχουν την όρεξη να προσφέρουν. Όλοι λένε ότι έχουν τον ίδιο σκοπό, και πως όλοι επιδιώκουν την συνεργασία.

Σε ότι αφορά τον Σταύρο Κοντονή, ακούω παράπονα από τον κόσμο, αν και έχουμε δει κάποια, έστω και μικρά έργα στο νησί, όπως η νέα γέφυρα στον Άγιο Χαράλαμπο, ενώ βοήθησε στο να φτιαχτεί και η Πλατεία Σολωμού.
Για τον Παύλο Κολοκοτσά θα πω ότι έχει δημιουργήσει κάποιες βάσεις στον δήμο μας που θα βρουν οι επόμενοι.
Ο Γιώργος Αρμένης έχει έναν πάρα πολύ ωραίο λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως και ο Αντώνης Κασιμάτης.
Ο Γιάννης Αγαλιανός είναι ένα ευγενικός κύριος.
Ο Χαράλαμπος Λιβέρης είναι ένας παρορμητικός άνθρωπος, χαμογελαστός και με διάθεση.
Τον Διονύση Γάσπαρο δεν τον έχω γνωρίσει.
Ο Φώτης Κόκλας είναι ένας νέος άνθρωπος με ενέργεια.
Ο Αναστάσιος Μαρίνος μπορεί να προσφέρει σε ένα νέο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως επίσης μπορεί να προσφέρει και ο Χρήστος Πάστρας.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: