Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

Νίκος Τσίπηρας (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ανάδραση», Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)

Νίκος Τσίπηρας
Νίκος Τσίπηρας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ανάδραση», Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

«Δύσκολος και σκληρός ο εκλογικός αγώνας. Εμείς ως συνδυασμός έχουμε επιλέξει τις συναντήσεις με φορείς, συλλόγους και αρχές, ενημερωνόμαστε για τα θέματα και να αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες του κόσμου. Προσωπικά ποτέ δεν ήμουν από αυτούς που κρύβονταν, πάντα κυκλοφορούσα στη κοινωνία και μου είναι άνετη αυτή η διαδικασία.

Ο συνδυασμός μας με επικεφαλής τον κ. Αγαλιανό επισκεφθήκαμε σήμερα το Νοσοκομείο Ζακύνθου, μιλήσαμε με το προσωπικό και την διοίκηση. Ο Δήμος δεν μπορεί να μένει απλός παρατηρητής, πρέπει να έχει εικόνα και άποψη για όλα, ιδιαίτερα για ευαίσθητα θέματα, όπως είναι η υγεία, έστω και αν δεν είναι της αρμοδιότητάς του, πρέπει να παρεμβαίνει διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό για τον δημότη.
Η διοίκηση του νοσοκομείου μας ενημέρωσε ότι πρέπει άμεσα να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό και ότι υπάρχουν προκηρύξεις για τις κενές οργανικές θέσεις και για την ΜΕΘ, έχει δοθεί ήδη η χρηματοδότηση. Αν δεν ανοίξει η ΜΕΘ η Ε.Ε θα καταλογίσει ευθύνες. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό το θέμα, και δεν μπορούμε να μιλάμε για κάποια ΜΑΦ όταν η Ε.Ε. έχει χρηματοδοτήσει ΜΕΘ.

Το Ναυάγιο είναι ένα τουριστικό μνημείο που προβάλλει τη Ζάκυνθο και όλη την Ελλάδα, άρα δεν είναι ουσιαστικά αρμοδιότητας του Δήμου. Όμως δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από κανέναν. Έτσι ο Δήμος αλλά και εγώ προσωπικά καταβάλαμε προσπάθειες για να παραμείνει το Ναυάγιο ανοιχτό για ντόπιους και επισκέπτες. Ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη του κ. Λέκκα, έγιναν αποδεκτές οι οδηγίες της μελέτης και απαιτείται να παρθούν τα μέτρα ασφάλειας που περιγράφει.
Ο κ. Λέκκας είναι ένας από τους κορυφαίους σεισμολόγους της χώρας και πρέπει να ακολουθήσουμε κατά γράμμα την μελέτη του. Το κόστος εφαρμογής της δεν είναι μεγάλο, ούτε η σήμανση που αναφέρει, ούτε η πρόσληψη κάποιων ατόμων για φύλαξη.
Το Λιμεναρχείο είναι αρμόδιο για την κανονιστική πράξη λειτουργίας του Ναυαγίου. Οι φύλακες θα τηρούν την τάξη στην παραλία, αλλά το Λιμεναρχείο θα ελέγχει την εφαρμογή της κανονιστικής, όπως το πότε και πόσα σκάφη θα προσεγγίζουν την ακτή αλλά και πόσα άτομα θα είναι ταυτόχρονα στην παραλία.

Σχολιάζοντας την απαγόρευση πρόσβασης στην παραλία που εξέδωσε το Λιμεναρχείο θα πω πως κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει 100% μια ανθρώπινη ζωή.

Ο Δήμος μας παράλληλα κατέθεσε μελέτη και προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για να αναβαθμιστεί και ο χερσαίος χώρος του Ναυαγίου. Από εκεί και πέρα, η Αστυνομία, το Δασαρχείο και οι άλλοι φορείς, ανησυχούν για τις διόδους εξόδου για τους επισκέπτες σε περίπτωση πυρκαγιάς, ή κάποιας άλλης φυσικής καταστροφής. Το κράτος είναι δυσκίνητο και πρέπει να κινηθεί, δεν πρέπει να ισχύει η λογική, πονάει το κεφάλι, κόβουμε το κεφάλι.

Δεν πρέπει να μένουμε στις καλές προθέσεις, καλές προθέσεις έχουν όλοι, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν πράξεις. Θα έπρεπε το Υπουργείο Τουρισμού να είχε μεριμνήσει για το Ναυάγιο, να το είχε αναδείξει και να είχε φροντίσει και για τη συντήρηση του πλοίου. Εδώ και πέντε χρόνια ξεκινήσαμε να κάνουμε διαπλάτυνση του δρόμου πρόσβασης στην εξέδρα αλλά και συντήρηση του πλοίου, η πολιτεία ούτε που ασχολήθηκε, κανένα ενδιαφέρον από κανέναν. Μόνοι μας είμαστε.

Η ανακοίνωση του κ. Αρετάκη για το Ναυάγιο αφήνει υπονοούμενα ότι ο Δήμος έχει την πρόθεση να μην επιτρέψει την πρόσβαση πάνω από το Ναυάγιο. Ας ρωτήσει τις κρατικές αρχές ο κ. Αρετάκης για να είναι καλύτερα ενημερωμένος. Για αυτό λέμε ότι η εμπειρία στη δημόσια διοίκηση είναι πολύ σημαντική.

Το νέο Δημοτικό Θέατρο στις 30 Απριλίου θα είναι έτοιμο, θα είναι όλα στην θέση τους, με δέσμευση του ανάδοχου. Η μόνη εκκρεμότητα που ενδεχομένως παραμείνει ίσως είναι το αναβατόριο της σκηνής αλλά κατά τα άλλα θα έχουμε επιτέλους την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοσή του προς άμεση χρήση, μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια.

Γνωρίζω τι συμβαίνει στον Δήμο, δεν θέλω να γίνω Δήμαρχος. Το πιο εύκολο για μένα θα ήταν να έφτιαχνα ένα ψηφοδέλτιο, να ανακοίνωνα κάποια ονόματα και να κατέβαινα στις εκλογές διεκδικώντας κάποια πράγματα, τα οποία και θα τα έπαιρνα, όμως για μένα δεν είναι αυτοσκοπός η προσωπική προβολή και ανάδειξη.

Είμαι υπέρ της απλής αναλογικής, η οποία θα έπρεπε να οδηγεί στη σύνθεση απόψεων και στις συνεργασίες. Εγώ προσωπικά αναζήτησα τη συνεργασία, κάποιοι άλλοι όμως όχι.
Ας μην βλέπουν κάποιοι τα πράγματα στη Τοπική Αυτοδιοίκηση μόνο με την οσμή της κομματίλας.»    


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: