Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

Αντώνης Νικουλουδάκης (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ενωτική Ζακυνθινή Κίνηση»)

Αντώνης Νικουλουδάκης
Αντώνης Νικουλουδάκης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ενωτική Ζακυνθινή Κίνηση»

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο χώρος του Ναυαγίου είναι ένα από τα ισχυρότερα αξιοθέατα του νησιού και πρέπει να είναι ανοιχτό και προσβάσιμο. Από το Ναυάγιο, άμεσα ή έμμεσα, ζουν εκατοντάδες οικογένειες.

Έχουμε δύο άξονες σε ότι αφορά το Ναυάγιο. Τον θαλάσσιο και τον χερσαίο χώρο. Σε ότι αφορά τον θαλάσσιο χώρο, πρέπει άμεσα να γίνει η αποδοχή της μελέτης του κ. Λέκκα από το Λιμεναρχείο, διότι είναι μια άρτια μελέτη.

Για κανένα σημείο της Ελλάδας δεν μπορεί να υπογράψει κάποιος ότι δεν υπάρχει κάποιος γεωλογικός κίνδυνος, και φυσικά αυτό ισχύει και για τη Ζάκυνθο που είναι ένα σεισμογενές νησί. Μπορούν όμως να ληφθούν μέτρα ασφάλειας.
Το Λιμενικό ισχυρίζεται έλλειψη προσωπικού για να κάνει την αστυνόμευση, αλλά η παραλία ανήκει στο κράτος και θα έπρεπε το κράτος να είχε ενισχύσει το Λιμενικό με προσωπικό και μέσα. Η Λιμενική διεύθυνση, δια νόμου, έχει την ευθύνη ελέγχου των σκαφών που προσεγγίζουν την παραλία του Ναυαγίου.

Η επιτροπή τουρισμού του Δήμου, έχει καταθέσει μελέτη που προβλέπει συντήρηση και ήπια περίφραξη του ναυπηγήματος, φύλακες και ναυαγοσώστες στην παραλία. Ο Δήμος Ζακύνθου έχει έναν ετήσιο προϋπολογισμό εκατομμυρίων ευρώ και πάρα πολλούς εργαζόμενους με συμβάσεις, άρα έχει την δυνατότητα να εφαρμόσει την μελέτη τόσο στην παραλία όσο και στη χερσαία ζώνη.

Σε ότι αφορά τον χερσαίο χώρο, πρέπει να γίνει περίφραξη, να είναι ένας ελεγχόμενος χώρος, να τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες, να καθαριστεί και πολλά άλλα.

Εμείς ως συνδυασμός προτείνουμε να συσταθεί άμεσα μια ομάδα εργασίας για το Ναυάγιο. Προτείνουμε να μπει ένα τέλος αειφορίας για τον επισκέπτη, τόσο στα σκάφη που τον μεταφέρουν, όσο και στον χερσαίο χώρο, ώστε να υπάρχουν έσοδα και να μπορούν εν συνεχεία να γίνουν βελτιωτικά έργα. Με ένα μικρό τίμημα, τόσο για τη χρήση των πάρκινγκ, ακόμα και μιας χημικής τουαλέτας, θα υπήρχαν τεράστια έσοδα, θα είχε δημιουργηθεί ένα ταμείο, τόσο για την ανάδειξη του Ναυαγίου, όσο και για την ενίσχυση του ΕΘΠΖ, αλλά και της τουριστικής προβολής του νησιού γενικότερα. Ένα τέλος λοιπόν, που θα επέστρεφε στην κοινωνία.

Να κάτσουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και να συμφωνήσουν. Αν ήμουν ο φερόμενος ιδιοκτήτης, θα έκανα ένα βήμα πίσω και θα άφηνα την διαχείριση του Ναυαγίου στις αρμόδιες αρχές. Στις συζητήσεις που είχε ο Δήμος με την Εκκλησία, δεν κλήθηκε να λάβει κάποιον ρόλο η τουριστική επιτροπή.

Αν εκλεγεί ο συνδυασμός μας, σας διαβεβαιώ ότι θα κάτσουμε σε ένα τραπέζι με την Εκκλησία και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε συμφωνήσει. Δεν αποκλείουμε τη συμμετοχή ενός ιδιώτη για να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση άμεσα, αλλά επειδή μιλάμε για ένα σημείο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, θεωρώ ότι σε ελάχιστο χρόνο θα βρούμε τα απαιτούμενα κεφάλαια.

Από τα όσα ακούω στη κοινωνία, θεωρώ ότι ο συνδυασμός μας είναι πρώτος. Δεν έχουμε κάποια δική μας δημοσκόπηση, αλλά ακόμα και από τα όσα γνωρίζω από δημοσκοπήσεις άλλων, είμαστε σταθερά πρώτοι.

Η περασμένη πενταετία ήταν μια χαμένη θητεία. Ο Δήμος ασχολήθηκε αποκλειστικά με τα απορρίμματα και δεν ασχολήθηκε με κανένα άλλο σοβαρό θέμα, και τελικά, δεν έλυσε ούτε και το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεν άφησε ούτε μία παιδική χαρά, δεν έλυσε ούτε το θέμα της Αλεξάνδρου Ρώμα. Ξεκάθαρα λέμε ότι το ιστορικό κέντρο της πόλης πρέπει να είναι πεζοδρομημένο. Οι επαγγελματίες της Αλεξάνδρου Ρώμα, θα ωφεληθούν αν γίνει μόνιμος πεζόδρομος.

Σε ότι αφορά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας από την ΝΔ της κ. Χριστίνας Τετράδη μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση, το πως δίνεται από ένα κόμμα ένα τέτοιο προβάδισμα σε έναν υποψήφιο από την στιγμή που τον ανακοινώνει επίσημα και δεν ανακοινώνονται μαζί και τα ονόματα των άλλων δύο υποψηφίων του ψηφοδελτίου. Μιλάω για ένα αντιδεοντολογικό ατόπημα της ΝΔ. Πρώτη φορά είδα να συμβαίνει κάτι τέτοιο στη Ζάκυνθο.
Δεν ξέρω, πως η κ. Χριστίνα Τετράδη, που σήμερα δεν συναινεί στην ενωτική παρουσία των ξενοδόχων της Ζακύνθου, θα μπορεί αύριο να είναι συναινετική ως Βουλευτής, στη λειτουργία ενός ολόκληρου νησιού.»    


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: