Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019

Πάνος Λιβέρης (Πρόεδρος Τ.Ε.Ε Ζακύνθου)

Πάνος Λιβέρης
Πάνος Λιβέρης
Πρόεδρος Τ.Ε.Ε Ζακύνθου

«Τις τελευταίες ημέρες είδαμε στη δημοσιότητα την περίφημη μελέτη Λέκκα για το Ναυάγιο. Κατ’ αρχάς δεν είναι μελέτη, δεν πληροί τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να θεωρείται μελέτη. Είτε για άρθρο πρόκειται, είτε για μια έκθεση, πάντως μελέτη δεν είναι.
Η συγκεκριμένη έκθεση δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία περί αναθέσεων. Οι καθηγητές Πανεπιστημίων δεν συντάσσουν μελέτες, αυτό αναφέρει η Ελληνική νομοθεσία. Απαγορεύονται οι δωρεάν μελέτες, οι οποίες υποκρύπτουν κάποιες άλλες παροχές από πίσω. Επίσης πρέπει να υπάρχει μια επιτροπή ειδικών που θα επιβλέπει μια μελέτη και μια τεχνική υπηρεσία που θα την παραλάβει.
Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνεται το ίδιο σήριαλ στη Ζάκυνθο, φέρνουμε έναν προβεβλημένο και δημοφιλή καθηγητή, για να μας λύσει ένα πρόβλημα.

Οφείλω να πω την αλήθεια. Το πρόβλημα στο Ναυάγιο δεν λύνεται με ρυθμιστικές πράξεις, έτσι στον αέρα, χωρίς μια επίσημη γεωλογική μελέτη, με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων. Η περιοχή του Ναυαγίου υπάγεται σε καθεστώς Natura 2000.
Ποτέ δεν καλέστηκε το Τεχνικό Επιμελητήριο στις συζητήσεις που έγιναν για το Ναυάγιο.

Η απόφαση του Λιμεναρχείου να κλείσει το Ναυάγιο ήταν βιαστική. Δεν γίνεται, επειδή έπεσε ένας βράχος να κλείνουμε το Ναυάγιο, ούτε γίνεται κάθε λίγο και λιγάκι να το ανοιγοκλείνουμε, πάντα είχαμε και πάντα θα έχουμε κατολισθήσεις. Γιατί να κλείσουμε με ΦΕΚ το Ναυάγιο; Αν είναι έτσι, να κλείσουμε όλες τις παραλίες που έχουν απότομες πλαγιές. Η νότια παραλία στο Μαραθονήσι για παράδειγμα είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την παραλία στο Ναυάγιο γιατί εκεί οι λουόμενοι στέκονται ακριβώς κάτω από τα βράχια.

Ποια υπηρεσία τώρα θα ανοίξει το Ναυάγιο, λόγω της φερόμενης μελέτης Λέκκα;»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: